Birlik kampanyasıyla 2 bin 40 konut satışı

Birlik kampanyasıyla 2 bin 40 konut satışı

Emlak Konut GYO’nun 1 Şubat’ta başlattığı “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” kampanyasıyla 2 bin 40 adet konut satışı gerçekleşti. Aynı zamanda bu satışlardan 2 milyar 180 milyon liralık ciro elde edildi.

Emlak Konut GYO, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlattığı “TÜFE’li Satış Kampanyası”nın sektörde yarattığı hareketlilik sonrası, Türkiye’nin geleceği ve ekonomisine olan güvenin bir göstergesi olarak bu ayın başında da “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” kampanyasını hayata geçirdi. “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” kampanyası kapsamında 19 günde 2 bin 40 konut satıldı, 2 milyar 180 milyon liralık da ciro elde edildi. Emlak Konut GYO’nun 15 Temmuz’dan sonra hayata geçirdiği “TÜFE’li Satış Kampanyası”nda, bir ayda (1-31 Ağustos) 2 bin 405 konut satılmış, yaklaşık 2 milyar lira da ciro elde edilmişti. Böylece bir önceki kampanyada 1 ayda elde edilen ciroya 19 günde ulaşılarak “TÜFE’li Satış Kampanyası”ndan daha başarılı olundu. Emlak Konut, geçen yıl ocakta 332 adet, şubatta 424 adet, martta 444 adet ve nisanda 451 adet konut ile 4 ayda toplamda bin 651 konut satışı gerçekleştirmişti. Emlak Konut’un “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” kampanyası kapsamında 19 günde ulaştığı satış rakamları, geçen yılın ilk 4 ayındaki rakamları geride bıraktı. “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” kampanyası kapsamında Türkiye’nin her yerinde konut satışı gerçekleştirilirken, birçok projede belirlenen limitlerin üzerine çıkıldı. 

YAVUZ KÖPRÜSÜ FİYATLARI KATLADI

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, güzergahındaki konut fiyatlarını artırdı. Ocak 2017 sahibindex Emlak Endeksi verilerine göre, Çatalca’da satılık konutlarda metrekare fiyatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 4,9 artarak ortalama 2 bin 223 TL oldu. Sarıyer’de ise satılık konutlarda metrekare fiyatı geçtiğimiz yılın Ocak ayına oranla yüzde 17,8 arttı ve ortalama 10 bin 701 TL olarak belirlendi. Köprünün geçtiği bir başka ilçe Arnavutköy’ün Hadımköy Mahallesi’nde de satılık konutların metrekare fiyatı 2016 Ocak verilerine oranla yüzde 34,9 artarak ortalama 2.371 TL’den alıcı buldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Anadolu Yakası’nda en çok etkilediği ilçe Beykoz oldu. Beykoz’da Ocak 2017 sahibindex Emlak Endeksi verilerine göre satılık konutların metrekare fiyatı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 42,9 attı. Satılık konutların metrekare ortalama fiyatı da 9.032 TL’ye ulaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN