Bitcoin ve Ethereum'daki düşüş sürer mi? İşte uzman yorumları

Bitcoin ve Ethereum'daki düşüş sürer mi? İşte uzman yorumları

Bitcoin ve Ethereum'daki düşüş sürüş devam ediyor. Yatırımcılarını tedirgin eden Bitcoin bir günde yüzde 15 düşüşle Ekim 2017'den bu yana ilk kez 5 bin doların altına indi. Ethereum'da yüzde 13'lük düşüş yaşayarak 127 dolara geriledi. Peki Bitcoin ve Ethereum'daki düşüş bu şekilde devam eder mi? İşte uzmanlardan Bitcoin ve Ethereum yorumları...

Kripto para birimi Bitcoin'deki düşüş hareketi durmuyor. Bitcoin bir günde yüzde 15 düşüşle 4 bin 651 doları gördü. Analistler bir yıldır sürekli düşen Bitcoin'de  panik satışa girildiği görüşünde.Kripto paralardaki düşüş, Bitcoin'in Ekim 2017'den bu yana ilk kez 5 bin doların altını test etmesiyle hızlandı. Bitcoin 16 bin 850  dolarlık zirvesinden (Aralık 2017) bu yana sürekli değer kaybediyor. Son bir haftadır serbest düşüş yaşayan Bitcoin'deki düşüş bu hafta daha da hızlandı.

BİTCOİN VE ETHEREUM DÜN GECE SERT SATIŞ YEDİ

Bitcoin yüzde 15 değer kaybıyla 4 bin 651 dolar seviyesine geldi ve arka arkaya sekizinci günde de değer kaybederek en uzun süreli değer kaybettiği süreci gördü.

Böylece Bitcoin'in toplam piyasa değeri de 80 milyar dolar kritik seviyesine indi.

Bitcoin'in değer kaybının yanında diğer kripto paralar Ethereum yüzde 13, Litecoin ise yüzde 14 düşüş yaşadı.

'BİTCOİN'DE DİBE ULAŞMAMIZA BİRAZ DAHA VAR'

Forbes’a konuşan Altcoin Thoreau olarak bilinen bir kripto para yatırımcısı, piyasanın 2017 yılının Aralık ayındaki zirveden bu yana düşüş eğiliminde olduğunu belirtti
ve şöyle dedi:

“Fiyat, kriptonun parabolik hareketi ve 2017’deki zirveden beri eğilimin aşağı yönlü olduğunu anlatıyor. Piyasa koşulları aynı olmasa da 2013’te Bitcoin’in son  parabolik hareketini bugünkü piyasa ile karşılaştırdığımızda eğilimin tersine dönmesi için hala biraz zamanımız var demektir. Son ayı piyasası 600 günden fazla sürdü  ve mevcut ayı piyasasının üzerinden sadece 344 gün geçti.”

Yatırımcı, Bitcoin’in fiyatındaki kısa vadeli düşüşün yoğunluğu göz önüne alındığında BTC’nin şu anki fiyat aralığı 5,000 – 5,200 dolardan daha fazla düşebileceğini  ifade ediyor:

“Mükemmel bir karşılaştırma olmasa da akılda tutmanın ve not etmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Çoğu gösterge dibe vurdu ve Bitcoin’de uzun zamandır görmediğimiz yeni düşük seviyelere ulaştık. Patlama ve sönme döngüleri kripto için yeni değil ve inanıyorum ki hala dibe ulaşmamıza biraz daha var.”

BİTCOİN'DEKİ DÜŞÜŞ 2019'DA DA DEVAM EDECEK

Woobull.com’un kurucusu Willy Woo da dahil olmak üzere Bitcoin analistlerinin hislerini dile getiren yatırımcı, kripto paradaki düşüş eğiliminin ve olumsuz piyasa
hissiyatının 2019’un ilk iki çeyreği boyunca uzayabileceğini vurguladı:

“Eğilimi değiştirecek yeni katalizörleri görene kadar ayı piyasasına 2019 yılının ortalarına kadar devam edeceğiz. Bitcoin, teslim olacak ya da altcoin’ler yükselirken  kenarda bekleyecek. Alternatif kripto paralardan elde edilen kazançların çoğu BTC’ye akacak ve o zamana kadar Bitcoin dibe ulaşmış olacak, 2020’deki yarılanmadan önce de yükselişe geçecek.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN