Booking’de sorun çözülüyor

Booking’de sorun çözülüyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugün Booking.com yetkilileri ile bir araya geliyor. Görüşmeden sonra sorunların çözüleceğine kesin gözüyle bakılıyor. Rezervasyonları yüzde 60 oranında düşen butik oteller ise şimdi 2017’den daha umutlu.

ONUR HASANÇEBİOĞLU

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’deki faaliyetleri mahkeme kararıyla durdurulan “booking.com” yetkilileriyle bugün görüşecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci, görüşmeler sonrasında şirketin faaliyetlerine tekrar devam etmesinin beklendiğini bildirdi. Booking.com’un faaliyetlerinin kısıtlanmasına yönelik yanlış bir anlaşılma olduğuna işaret eden Temurci, “Şirketin faaliyetlerine getirilen kısıtlama sadece Türkiye içerisinde tatil alan kişilerle ilgili.

Türkiye’den yurt dışına ya da yurt dışından Türkiye’ye tatil satın alımlarında herhangi bir sınırlama söz konusu değil” şeklinde konuştu. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da Booking.com’un, müşteriye ulaşılması noktasında kullanılan önemli platformlardan biri olduğunu ifade ederek, platform üzerinde Türkiye’deki 13 bini aşkın işletmenin pazarlamasının yapıldığını, böyle bir platformu kaybetmemek, böyle bir platformla iş birliği içerisinde olmak gerektiğini söyledi. Ayık, “Online satışlar, dünyadaki toplam turizm hareketinde 3’te bire yaklaşan bir paya sahip. Dolayısıyla Booking.com’la ilgili bazı sıkıntılar varsa, vergisel boyutta veya başka bir şekilde, bunları mutlaka çözmek lazım” diye konuştu. Türkiye’nin en ücra köşesindeki bir tesisin bile Booking.com aracılığıyla kendi pazarlamasını yapma şansına sahip olduğunu vurgulayan Ayık, “Varsa birtakım sıkıntılar, bunu mutlaka çok hızlı bir şekilde çözmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.  

ZEYBEKCİ ORTA YOLU BULDU

Bugün Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yapacağı görüşme ile sorunun çözüleceğine kesin gözüyle bakan turizm temsilcileri, bu durumun en çok küçük işletmelere yarayacağı görüşünde. Özellikle butik otellerde rezervasyonların yüzde 50-60 oranında azaldığını belirten sektör temsilcileri büyük otellerin ise turizm acenteleri sayesinde sorunu azami hasarla atlattığına işaret ediyor. Zeybekci, yasaklama kararının alınmasının ardından şu açıklamayı yapmıştı: “Yasakların kazananı yoktur, iki taraf da kaybeder, birisi az, diğeri çok. Booking’i Türkiye’ye kazandırmanın yollarını aramamız gerekiyor. Allah bize akıl vermiş, memleketimizin menfaati çerçevesinde akıllı hareket etmemiz gerekiyor. Sahip olduğum görev itibarıyla mevzu bahis Türkiye’nin menfaati ise gerisi teferruattır.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN