Borsa yeni bir rekor daha kırdı

Borsa yeni bir rekor daha kırdı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, tarihinin en yüksek seviyesi olan 100.000 puanı gördü.

Haftanın ilk işlem gününe pozitif başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, açıklanan ilk çeyrek büyüme verisinin yüzde 5 ile piyasa beklentisinden güçlü gelmesinin etkisiyle banka hisseleri öncülüğünde yükselişe geçerek gün içi rekorunu kırdı.

Bugün açılışta 99.742,14 puanla yeni zirvesinden başlayan BIST 100 endeksi, pozitif seyrin devam etmesiyle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 100.000 puanı gördü. Bu seviyede tutunamayan endeks, şu dakikalarda 99.700 puanın üzerinde dengelendi.

Analistler, teknik açıdan 100.000 psikolojik direncinin üzerinde kapanışlar olması durumunda dolar bazlı dirençlerin gündeme geleceğini belirterek, bu hafta hem ABD Merkez Bankası (Fed) hem de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararlarının takip edileceğini bildirdi.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN