Bu kavun ağaçta yetişiyor

Bu kavun ağaçta yetişiyor

Ağacında yetiştirdiği 60 santimetrelik meyve görenleri hayran bıraktı. Çapı 60 santim uzunluğu 30 santim olan meyvenin ağırlığı 4,5 kilo.

Antalya’nın Aksu ilçesinde 150 dönüm alan üzerinde narenciye yetiştiren bir çiftçinin, turunçgiller içinde en ağır ve soğuğa en dayanıklı bitki olarak bilinerek yetiştirdiği ağaç kavununun büyüklüğü çapı 60 santim uzunluğu ise 34 santim olarak ölçüldü. Ağaç kavununu yemek için değil ziyaretçilerine hediye etmek için diken çiftçi, kendi meyvesinin büyüklüğü karşısında her yıl hayretler içerisinde kalıyor. Ağaç kavununun ağırlığı ise 1 kilo ile 4,5 kilo arasında değişiyor. Çiftçinin hedefi ise gelecek yıl 60 santimi 100 santim yapmak.

Aksu ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Emin Şencan, 30 yıla yakın Antalya’nın en işlek caddesinde sürdürdüğü kadın kuaförlük mesleğini bırakarak Aksu’da uzun yıllar yatırım yaparak satın aldığı 150 dönüm alan üzerinde çiftçilik yapmaya başladı. 16 yıldır çiftçilik yapan Şencan, toprakların verimli olmasından dolayı 150 dönüm alan üzerinde bulunan arazisine 10 yıl önce yüzlerce narenciye ağacı dikti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN