B segmentinde çıtayı Fiesta ile yükseltiyor

B segmentinde çıtayı Fiesta ile yükseltiyor

Ford, Köln Niehl üretim tesisinde düzenlediği ‘Go Further’ etkinliğinde Yeni Fiesta modelini tüm dünyaya tanıttı. 4 farklı versiyonla gün yüzüne çıkan yeni nesil model, 2017’nin ikinci yarısında Avrupa’da satışa sunulacakken, son çeyrekte ise Türkiye’de yollara çıkacak.

ALİ YILDIRIM / OTOMOBİL

Ford’un Türkiye’deki ‘Bir Başka’ ismiyle tanıttığı konsept artık tüm Avrupa’ya yayılıyor. Tüm dünyada ‘Go Further’ ismiyle bilinen markanın değişim konsepti daha ileriye giderek yeni nesil modellerde yerini kaliteye bırakıyor. Bu konseptin belki de Türkiye’deki ilk ürünü olan Fiesta, bu işlemden nasibini alarak yeni nesline kavuştu. Ford’un Köln’deki Niehl üretim tesisinde Fiesta Titanium, Fiesta ST-Line, Fiesta Vignale ve Fiesta Active crossover olmak üzere yeni nesil modelin 4 farklı versiyonu tanıtıldı. Dünya prömiyerini Niehl tesisinde gerçekleştiren Fiesta, Avrupa’da 2017’nin 2’nci yarısında satışa sunulacak. Bizimde yerinde inceleme fırsatı bulduğumuz yeni model Türkiye’ye 2017’nin son çeyreğinde gelecek. Aracın fiyatı açıklanmadı. Fakat, incelediğimiz kadarıyla yüksek tutlan kalite algısıyla rakiplerinden daha pahalı olacağa benziyor. Ford’un Almanya’daki fabrikasında baştan aşağı incelediğimiz model, dış tasarımı ve ergonomik iç hacim ile ön plana çıkıyor.

Özellikle dış tasarımdaki yeni yüz ve karoser B segmentinin kalite algısını bir üst çıtaya taşımış. Bang&Olufsen müzik sistemi, açılabilir panaromik tavan ve yeni nesil multimedya çözümlerine sahip olan yeni araç, 8 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranı da sunuyor. İç mekanda yükselen kalite anlayışı modeli neredeyse bir üst segment araçlarla kıyaslıyor. Yeni Fiesta aynı zamanda B&O PLAY Sound System’i sunan ilk Ford modeli olacak.

YÜKSEK TOPUKLA GELİYOR

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Ford Fiesta’nın yeni nesli ilk kez dört farklı modelde sunulacak. Yeni nesil Fiesta’nın sürüş konforu ve güvenlik donanımları bir B segmentinden beklenenin çok ötesine geçti. İç mekanda artan kalite, daha yenilikçi multimedya çözümleri, yeni motorlar ve dört farklı tasarımıyla daha geniş bir müşteri kitlesine hitap edecek. Yeni modelimiz selefine göre güçlenen özellikleriyle B segmentinin en iyi otomobili olarak kendinden söz ettirecek” dedi. Tüm dünyada hızla yükselen SUV ve crossover araçlar artık B segmenti otomobillerde de kendine yer buluyor. Fiesta’da Active modeliyle ilk kez kullanıcılarının karşısına yerden yüksek topuklarla çıkacak. 

3 SİLİNDİRLİ TEKNOLOJİ 

Go Further etkinliğinde şirket ayrıca müşterilerin yaşam kalitelerini artırmaya yönelik yeni araştırmalarla Ford’un sürücüsüz araç teknolojilerinin potansiyelinin geliştirildiğini açıkladı. Mondeo modelinin sürücüsüz bir versiyonunu incelediğimiz Niehl tesisinde, sürücüsüz araçların Avrupa yollarında test edilmesine gelecek yıl başlanacağının da bilgisini aldık. Model üstündeki kıkzıl ötesi sistemiyle dakikada 8 bin defa 360 derece dönüyor ve yoldaki bütün cisimleri algılayarak uygun bir otonom sürüş gerçekleştiriyor.  Marka, ayrıca 1.0 litre EcoBoost motor için yeni silindir deaktivasyon teknolojisini de bu etkinlikle tanıttı. Markanın aktarma organı mühendisleri tarafından geliştirilen silindir deaktivasyon teknolojisi, 1.0 litre EcoBoost motor için yakıt verimliliğini artırıyor ve karbondioksit (CO2) emisyon değerlerini iyileştiriyor. EcoBoost motorunda kullandığı silindiri 14 salisede devreye alabilen ve devreden çıkarabilen teknolojisi, titreşimleri azaltmaya yönelik çözümlerle birlikte çalışırken, motor performansı açısından sürücüler tarafından hissedilmeyecek.   

MUSTANG’İN İKİ YENİ SEÇENEĞİ

Ford Mustang’in iki yeni versiyonu da bu etkinlikte tanıtıldı. Bu modellerden ilki olan Mustang Black Shadow Edition, özgün siyah renk gövde detayları arasında 19 inç alaşım jantlar ve klasikleşen Mustang amblemi yer alırken ikinci versiyon olan Blue Edition ise Grabber Blue rengi gövdesinde yer alan şeritler, klasik Ford Mustang renklerini çağrıştırıyor. İki seçenekte de 421 beygir 5.0 litre V8 motoru, SYNC 3 sistemi, ısıtmalı ve soğutmalı ön koltuklar, premium ses sistemi ve siyah deri iç kaplamalar yer alıyor. Ford’un etkinlikte tanıttığı yeni Ford Edge ST-Line SUV Ford’un Performans araçlarından ilham alan stili, özellikleri ve güçlü motoruyla Ford Fiesta ST-Line, Focus ST-Line, Mondeo ST-Line ve Kuga ST-Line serilerine katılıyor.   

YARIŞ PİSTLERİNDEN LEGO’YA    

LEGO, 2016 Ford GT ve 1966 Ford GT40 yarış otomobillerinin yüksek performanslı yol ve yarış araçlarından oluşan özel LEGO Speed Champions serisine katacak. Ford Motor Company Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Jim Farley, “4 yıl önce ilk Go Further etkinliğinde Ford olarak harika ürünler ve yeni teknolojilerle Avrupa’daki faaliyetlerimizi daha yalın ve akıllı hale getireceğimizi vaat etmiştik. Yepyeni bir SUV serisi sunduk. Performans araçları segmentinde Focus RS ve Ford Mustang ile çığır açtık. Ödüllü ticari araç serimizle faaliyetlerimizin omurgasını sağlamlaştırdık. 1.0 litre EcoBoost motorumuzla düşük hacimli motor tasarımını gerçekleştirdik. Bunları yeni nesil Fiesta’ya geçmeden önce gerçekleştirdik” dedi.

EN İYİSİ OLMAK İÇİN YENİLENDİ

Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Go Further etkinliğimiz ile yine geleceğe yönelik etkilyeci planlarımızı ve ürünlerimizi bir kere daha paylaşma fırsatı bulduk. Yeni nesil Fiesta Avrupa’da 2017’nin ikinci yarısında satışa sunulacak, 2017 son çeyreğinde de Türkiye’de müşterilerimizin beğenisine sunacağız. Bang&Olufsen müzik sistemi, açılabilir panaromik tavan ve yeni nesil multimedya çözümleri ile, gerek donanım, gerek teknoloji, gerekse selefine göre güçlenen özellikleriyle B segmentinin en iyi otomobili olacak” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN