Büyükannelere de bebek parası verilecek

Büyükannelere de bebek parası verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milyonlarca anneyi yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlık ve bağlı kuruluşların 2016 yılının değerlendirildiği toplantıda çalışma ve ekonomi muhabirleri ile bir araya geldi. “Anneanne ve babaanneye herhangi bir bakıcı parası gibi teşvik mi verilecek? Bununla ilgili detayları anlatabilir misiniz?” sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, “Anneanneye, babaanneye en büyük teşvik torunuyla beraber olmak. Hangi statüyle, koşulları ne olacak ve hangi desteği vereceğiz onun rakamlarını bu ay sonuna doğru, pilot illeri de açıklarız.

Farz edelim bin ailenin 6 aylık sürecini gözlemleyeceğiz. 6 ay sonra bu projedeki verimlilik ne oldu? Onu da ikinci 6 ay için değerlendirerek bir yol haritası belirleyeceğiz” dedi. Pilot uygulamanın üç ilde başlayacağını ifade eden Müezzinoğlu, ne kadar teşvik verileceğinin ise daha sonra belli olacağını açıkladı. Bu proje bizim projemiz değil, bu proje bize tabandan gelen proje.

İstanbul Sanayi ve Ticaret Odasından bize böyle bir projenin anneyi istihdamda daha güçlü tutabileceğini, çocuk için de huzur ve güven anlamında daha değerli olabileceğini, buraya bir destek verildiğinde ülkemiz ve milletimiz için güçlü bir proje olabileceğini ifade ettiler. Biz onlarla bir ekip çalışması yaptık, büyük oranda bizde aynı noktadayız ama bir pilot uygulamasını görmeden Türkiye genelinde değil üç tane ilde, belirli iş yerlerinde, belirli ailelere veya talep edenler arasından belirli sayıdaki bir aileyle başlayacağız” açıklamasında bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, kıdem tazminatı ile ilgili bir mesafe katedildiğini söyleyerek, “Sendikalarımızla olan tereddütleri biraz daha reel koşullarda konuşabileceğimize de inanıyorum ki çözüm üreteceğiz” diye konuştu. Emekli promosyonları ile ilgili de Bakan Müezzinoğlu, “Şimdi özel bankalar da kendilerine göre çalışmalarını yapıyorlar. Biz de onlarla bu çalışma kriterlerini paylaşıyoruz. Burada kamu bankaları bu işin taahhüdüne girebilir ama bütün özel bankalara da açık. Şu anda bütün özel bankalarda bu rakamların üzerinde hangi stratejiyle ne verebileceklerini veya bu rakamları verip veremeyeceklerini kendileri değerlendiriyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN