Büyüme tahminleri yükseliyor

Büyüme tahminleri yükseliyor

2016’nın 4. çeyreğine dair büyüme rakamının beklentilerin üzerinde gelmesi ile Goldman Sachs ve JPMorgan, bu yılki Türkiye tahminlerini pozitif yönde revize etti. Diğer uluslararası kurumlardan da benzer revizyonların gelmesi bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı Türkiye’nin 2016 yılına ilişkin büyüme verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından Goldman Sachs ve JPMorgan Chase Türkiye’nin bu yıla dair büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize ettiklerini açıkladı. Türkiye’nin 2017 yılı büyüme tahminini Goldman Sachs yüzde 1,8’den yüzde 2,3’e, JPMorgan Chase ise yüzde 1,8’den yüzde 2,6’ya yükseltti.

Konu hakkında açıklama yapan Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, “Özellikle JP Morgan’ın hisse bazlı beklentilerini de içine alan bir başka değerlendirmesinde, ‘Dış makro ortam gelişmekte olan ülkeler için daha az zorlayıcı olmaya başladı. Türkiye’nin makro görünümü iyileşiyor’ ve ‘Konjonktürel faktörler, mali teşvikler ve nisan ayında yapılacak referandum sonrasında bastırılmış talebin çözülmesi büyüme destekleyecek. Enflasyonun mayıs ayında zirve yapmasının ardından düşüşe geçmesi ve TL’nin istikrarlı olması tahmin ediliyor’ ibarelerine yer vermesini önemli alt başlıklar olarak görüyoruz” dedi. Paksoy, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının da bu sürpriz pozitif büyüme verisinden sonra Türkiye ekonomisine bakışlarında hak ettiğimiz şekilde olumlu bir normalleşme yaşamasını bekliyor olacağız. Kısa vadede not artırımı zor gibi görünse de en azından aşağı yönlü baskı azalacak ve bu iyileşme devam ettikçe yukarı yönlü değişim ihtimali artmaya başlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN