C4 Cactus tüketimi ve tarzıyla dikkat çekiyor

C4 Cactus tüketimi ve tarzıyla dikkat çekiyor

Son dönemde büyük bir atılım gerçekleştiren crossover modeller, tüketicilerin oldukça ilgisini çekiyor.

Fransız üretici Citroen ise bu sınıfa yabancı kalmayarak C4 Cactus modelini geliştirdi. Tüm crossover modellerin aksine bambaşka bir tasarım anlayışıyla yollara çıkan model, rakiplerinden ayrılıyor. 2016 yılında 1552 adetlik satış rakamına ulaşan C4 Cactus, Airbump yani hava kesecikleriyle ilgi çekici bir model haline geliyor. Bizimde bu haftaki test konuklarımızdan olan model, gereksiz gördüğü her şeyden kurtularak ağırlığını 1055 kilograma kadar indirmiş.

Radikal tasarımla birlikte düşük tüketimiyle de ön plana çıkan retro modelin iç mekanına girdiğimizde gösterge paneli ve orta konsoldaki 7 inçlik dokunmatik tablet ekranı dışında sadece 4-5 tuş dikkat çekiyor. Aracın otomatik şanzımanı bile toplamda 3 tuşla kumanda ediliyor ve orta konsol yer kaplamıyor. Ön koltuk evdeki kanepeleri andırıyor ve arkadaki gibi oldukça konforlu.

Torpido gözü sandık şeklini alırken, kapı kolları da kahverengi tonlarıyla oldukça başarılı. Arka camlar ise kelebek tipte tercih edilmiş. 1.6 litrelik dizel otomatik verisyon ile konuğumuz olan model, yakıt tüketimi konusunda oldukça cimri. Düşük ağırlığın avantajını kullanan model, yumuşak süspansiyon sistemiyle oldukça konforlu seyahat imkanı veriyor. Yüksek hızlarda rüzgar sesini azda olsa içeri alan araç, şanzıman konusunda ise ilk iki viteste ağır davranıyor.

MENZİLİ 1400 KİLOMETRE

Teknik veri:

1.6 litrelik dizel motor.

92 beygir güç, 230 Nm tork.

100 km’de 3,6 litre tüketim.

Test verisi 4.9 litre.

6 ileri ETG6 şanzıman.

0-100 km hızlanması
12,6 saniye.

Maksimum hız 182 km.

50 litre depoyla menzil 1400 km’ye yakın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN