Çadırda 700 milyonluk satış

Çadırda 700 milyonluk satış

Fiyatı 2,5-3 milyonu bulan lüks daireleri yüzde 25 indirimle satışa sunan DAP Yapı, 10 günde 606, ilk üç ayda toplam 700 milyonluk satış yaptı. En fazla Validebağ’dan gelen talepLe metrekareler 14 bin lirayı buldu.

Ümraniye AVM içinde kurdukları çadırda milyonluk konutları yüzde 25 indirimle satışa çıkartan DAP Yapı, 10 günde 606 milyonluk, ilk üç  ayda ise toplam 700 milyonluk konut sattı. Firma, Validebağ Konakları, Dalga Kule, Burgu Kule, Tango Kule, Vazo Kule, Adam Kule, Taksim Petek Residence, Teras Kule ve DAP Vadisi projelerinde yer alan konaklar, rezidanslar ve ofisleri satışa çıkarmıştı. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, talebe yetişemediklerini ve müthiş bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. En fazla Validebağ Konakları’nda satış yaptıklarını açıklayan Yılmaz, “Bu projede 146 konut satarak 540 milyon TL, İstmarin projemizden ise 66 milyon TL’lik satış yaptık. Böylece ilk 3 ayda 700 milyon liralık satış gerçekleştirdik. Çadırda metrekare ortalaması 12-14 bin TL’lik konutlar sattık. Validebağ’da ortalama metrekare fiyatları 14 bin TL olarak gerçekleşti. Halihazırda elimizde 550 milyon liralık 146 konut var” açıklamasında bulundu. Yabancıya konut satışını da değerlendiren Ziya Yılmaz, bunun devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda, oluşturulacak bir fonla Türkiye’nin tanıtılabileceğini ifade eden Ziya Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Araplar Karadeniz’i seviyorsa orayı onları, İngilizler nereyi seviyorsa onlara da onu tanıtmak lazım. Bizim gibi de 20-30 tane konut geliştirici firma da oralarda kendi ofislerini açarak, buraya müşteri çekmemiz lazım. O zaman hepimiz faydalanırız. Ben gidip New York, Paris, Londra’da 10 milyonluk satsam ne olur, 100 milyonluk satsam ne olur? Bana faydası olur ancak, ülkeye aman aman bir şey olmaz. Bizim söylediğimiz şey ülkeyi uçurur.”

Gelişmiş ülkelerdeki yabancıya konut satış rakamlarını paylaşan Yılmaz, şöyle devam etti: “İki yıl önceki verilere göre, ABD’de yurt dışına 144 milyar dolarlık konut satışı var. Sadece Londra’nın 58 milyar dolar. İspanya 20-30 milyar dolar arasında. Biz daha 5 milyar dolara bile gelemedik. Burada bir kaynak var ve biz bu kaynağı kaçırıyoruz. Organize hareket edersek çok rahat 2-3 yıl sonra 15 milyar dolar pay alabiliriz. Bu da 10 yılda 150 milyar dolar yapar. Kentsel dönüşüme harcanacak 880 milyarlık paranın yüzde 70’i çıktı. O zaman ‘konut satıldı mı, satılmadı mı?’ demeyiz. Peynir ekmek gibi gider.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN