Çelik güneşle birleşiyor

Çelik güneşle birleşiyor

Tosyalı Holding yeni çatı güneş panelleri için düğmeye bastı. Tosçelik ERW Boru Profil tesislerinde devreye alınacak olan yenilenebilir enerji sistemi, santral tamamlandığında dünyanın en büyük ilk 5 çatı tipi güneş enerji üretim sahalarından biri olacak.

Tosyalı Holding yenilenebilir enerji projeleri kapsamına Tosçelik ERW Boru Profil üretim tesisini de ekledi. Osmaniye’de bulunan tesiste güneş enerji santrali konusunda yeni bir projeyi devreye alan holding, bu kapsamda tesis çatısına güneş enerji santrali kuracak. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Grup şirketleri olarak, hem ülkemizin hem de bölgenin en önemli üreticileri arasında yer alıyoruz. Ekonomiye değer katan yatırımlarımızda önceliğimiz, doğaya saygılı, çevreci ve sürdürülebilir olması. Tosçelik ERW Boru Profil üretim tesisinde devreye alacağımız güneş enerji santrali, ülkemizin yeşil enerji üretimine katkı sağlayacağı gibi cari açığın kapanmasında da faydalı olacak” dedi. Böylece 200 bin m² çatı alanına sahip olan ve Avrupa’da tek seferde kurulan en büyük çelik boru fabrikasının elektrik enerjisi bu santralden karşılanacak. Santral, tamamlandığında dünyanın en büyük ilk 5 çatı tipi güneş enerji santralinden biri olacak.

Projenin Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynakları açısından kritik önem taşıdığını dile getiren Tosyalı, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Dünyanın en büyük ince film güneş paneli üreticisinin ürünlerini kullanacağımız projede, yüksek ortam sıcaklığı ve düşük gün ışığı koşullarında dahi standart panellere göre en az yüzde 10 daha fazla enerji üretimi yapmayı hedefliyoruz. Türkiye gibi birçok Avrupa ülkesinde üretim tesisleri, yenilebilir enerji kaynaklarına yatırım yapıyor. Bu yatırımlar hem çevreci hem ekonomik oluyor. Sadece enerji maliyetlerini düşürmekle kalmıyor, ülke ekonomisinin cari açığını kapatma konusunda da önemli bir araca dönüşüyor. Böylesine önemli bir projeyi ülkemizde gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yatırımlarımızı artırmaya devam edeceğiz. Bu alanda Türkiye’nin bölgede öncü ülkeler arasında yer almasını hedefliyoruz.”

ENERJİ VERİMLİLİĞİ ARTACAK

Fuat Tosyalı şunları söyledi: “Tosçelik, yıllık 2 milyon tonu aşan çelik boru profil üretim kapasitesi ile ülkemizde lider konumda... Tosyalı Holding olarak enerji üretim kapasitemizi, portföyümüze ekleyeceğimiz yenilenebilir projelerle artırmayı hedefliyoruz. Yeni projemiz şüphesiz çelik sektöründe güneş enerjisinin sürdürülebilir gelişimi açısından eşsiz bir örnek olacak. Enerji yoğun bir sektör olan demir çelik sanayinde enerji giderleri; üretim maliyetlerinin birinci sırasında yer alıyor. Grubumuzun lider çelik üreticisi olma vizyonu doğrultusunda, tüm süreçlerimizde enerji verimliliğini artırma çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz.”

DÜNYANIN EN KÜÇÜK KARBON İZİ

Tosyalı Holding, bu önemli projeyle birlikte çevreci çalışmalarına devam etmekteki kararlılığını da ortaya koyuyor. Kurulacak santral ile boru profil üretim tesisinin elektrik ihtiyacının yarısından fazlasını güneşten üretmeyi hedeflediklerini belirten Tosyalı, “Bu santral ile dünyanın en küçük karbon ayak izine sahip çelik boru ve profillerini üreteceğiz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN