CERN’den iş alan ikinci Türk firması ALBAKSAN oldu

CERN’den iş alan ikinci Türk firması ALBAKSAN oldu

CERN projesinde, ALBAKSAN Alaşımlı Bakır A.Ş. ihale kazanan ikinci Türk firma oldu.

TOBB, evrenin sırlarını inceleyen ve parçacık fiziği üzerine araştırmalarıyla dünyaca tanınan Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN) projesinde Türk firmalarının pay alması için harekete geçerken, ALBAKSAN Alaşımlı Bakır A.Ş., CERN’de ihale kazanan ikinci Türk firma oldu.

DAHA FAZLA PAY 

TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisine kayıt olarak, CERN’de Kasım 2016’da katıldığı ihalede diğer rakiplerini geride bırakan ALBAKSAN Alaşımlı Bakır A.Ş., Proton Sinkrotron adı verilen ön hızlandırıcıda kullanılan özel bakır soğutma diskleri ve tertibatı temini konusunda, geçen hafta CERN’de yapılan prototip kabul aşamasından da başarıyla geçti. 1980 yılından beri pek çok sektörde alaşımlı bakır ve özel bronzlardan ürün imalatı yapan ALBAKSAN, CERN ve benzeri yüksek teknolojili ihalelerden daha fazla pay almayı hedefliyor.

120 FİRMA BAŞVURDU

2016 yılında 12 şehirde düzenlediği 19 etkinlik ile CERN’deki hızlandırıcı teknolojileri, iş, staj ve kariyer fırsatlarının tanıtımını gerçekleştiren TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi, CERN ihalelerini binin üzerindeki takipçi networküne ve sanayi veri tabanındaki 6 binden fazla firmaya duyurdu. Bu duyurular sayesinde ihalelere başvuru yapan 120 firmanın 27’sinden CERN tarafından teklif istendi. Ayrıca, teklif verilen 12 projenin de değerlendirme süreci devam ediyor.

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN