‘Çılgın proje’ Silivri’de yazlık evleri uçurdu

‘Çılgın proje’ Silivri’de yazlık evleri uçurdu

İstanbul güzergahındaki yazlıklar üçüncü köprü ve Kanal İstanbul projesiyle değerini katladı. Çılgın proje için gözlerin yeniden çevrildiği Silivri’de satılıklar son bir yılda yüzde 4 arttı. Böylelikle konut fiyatlarının zirve yaptığı ilçe oldu. Anadolu Yakası’nda ise Yavuz Sultan Selim Köprüsü güzergahında olan Şile’nin Çavuş ve Kumbaba mahallelerinde metrekareler son bir yılda 3 bin 100 liradan 3 bin 350 liraya çıktı. Çeşme’de rezidans başlangıç fiyatları 550 bine fırlarken, Antalya’da Eski Lara Yolu’nda yazlık metrekareleri 7 bine kadar yükseldi.

HAMİDE HANGÜL

Sahil bölgelerinde yaz sezonunun başlamasıyla birlikte büyük bir hareketlilik yaşanıyor. İstanbul’da şehir merkezine nispeten yakın lokasyonlardaki yazlıklar yoğun ilgi görürken, Ege ve Akdeniz’de  sahillerinde Çeşme ve Marmaris yazlıkçıların gözdesi olmayı sürdürüyor. İstanbul güzergahında yazlık isteyenlerin ilk tercihi olan Silivri’de satılıklar yüzde 4 arttı. Bu yükselişte, Kanal İstanbul projesinde gözlerin yeniden Silivri’ye çevrilmesi etkili oldu. Böylelikle İstanbul’da konut fiyatlarının en fazla arttığı ilk ilçe olmayı başardı. Bugün ikinci ellerde metrekareleri bin 900 liraya çıktı. Anadolu Yakası’nda yazlık bakanların gözdesi de Şile oldu. İlçe, Yavuz Sultan Selim Köprüsü güzergahında olma avantajını, yaz sezonuyla birlikte bir kat daha değerliyor. Bölgede en yoğun talep gören Çavuş ve Kumbaba mahallelerinde metrekareler şimdiden 3 bin 100 liradan 3 bin 350 liraya çıkmış durumda. TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, yazlık emlakta yaşanan gelişmeleri bölge bölge Karar’a değerlendirdi. İlk olarak Ege Bölgesi’nden değerlendirmesine başlayan Hakan Erilkun, Çeşme’de Reisdere, Alaçatı ve Mordoğan Bozköy bölgesinin ilk tercih nedeni olduğunu vurguladı. Erilkun, “Bölgedeki yoğun konut üretiminin yanı sıra otel konseptinde hizmet veren ve kendine ait özel sahili bulunan lüks rezidanslar inşa ediliyor. Konutlarda metrekare fiyatları 8 bin TL – 9 bin 500 TL aralığında değişirken, daha küçük kullanım alanına sahip rezidanslar için 550 bin TL’den başlayan fiyatlar söz konusu oluyor. Özellikle Çeşme-Urla arasındaki yolun iyileştirilmesiyle bölgeye olan ilgi ve yoğunluk daha fazlalaştı” dedi. Marmaris’in Ege bölgesinde çok büyük bir potansiyele sahip olacağını belirten Hakan Erilkun, “Şu anda bölgede 15 yıl ve üzeri binalarda metrekare satış fiyatı 3 bin TL – 3 bin 500 TL bandındayken sıfır binalarda bu seviye 4 bin 500 TL civarında seyretmektedir” diye konuştu.

BODRUM’DA İLK TERCİH YALIKAVAK

Her dönem gözde olan Bodrum’da bir emlağın fiyatının son derece değişken olduğunu ve adeta emlak borsası yaşandığını söyleyen TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, “Bodrum’da bir gayrimenkulün değerini emlağın yaşı, kullanılan malzemesi, denize uzaklığı gibi pek çok parametre belirler. Müstakil villalar genellikle 500 metrekare alan içinde 135 metrekare kullanım alanına sahiptir. Ortalama bir değer vermek gerekirse denize mesafesine göre ikinci el bir villanın değeri metrekare bazında 7 bin  – 9 bin 750 TL aralığında. Lakin bu villayı Yalıkavak’ta almak istediğinizde bu aralığı minimum değer olarak ele almak gerekir” dedi.

AYDIN’DA DAVUTLAR VE GÜZELÇAM’A RAĞBET

Türkiye’nin en köklü turizm merkezlerinden olan Kuşadası’nda Davutlar ve Güzelçamlı bölgelerinin en çok rağbet gören bölgeler olduğunu belirten Hakan Erilkun, Aydın’da en uygun fiyatlı lokasyonun ise halen Didim olduğunu vurguladı. Erilkun, “Davutlarda binaların ortalama yaşı 19’dur. Bu binalarda metrekare satış fiyatları 2 bin 750 – 3 bin 750 TL arasında değişmekteyken, sıfır binalarda 4 bin – 5 bin TL aralığında. Konut alan yabancıların yüzde 70’ini İngilizlerin oluşturduğu ve 14 bini aşkın İngiliz’in yaşadığı Didim’de ise 2000 yılından bu yana 17 bine yakın konut yabancılara satıldı. Bölgede ikinci el konutlarda bin 750 TL’den başlayan metrekare satış fiyatları yeni konutlarda 2 bin 600 TL’den başlıyor” diye konuştu.

ANTALYA’DA YAZLIK FİYATLARI UÇUŞTA

Geçen yıl yüzde 9 oranında artış gösteren satılık emlak fiyatlarının Antalya’da bazı bölgelerde tavan yaptığının altını çizen Hakan Erilkun; “Bunların başında ise Konyaaltı geliyor. Orta ve alt gelir grubuna hitap eden Kepez’de, özellikle Varsak bölgesinde bin 600 TL civarında olan ortalama metrekare satış fiyatı, Eski Lara Yolu’nda 7 bin TL, Konyaaltı Konaklar Bölgesinde 4 bin 500 TL” değerlendirmesinde bulundu.  

ŞİLE’DE ÇAVUŞ VE KUMBABA’YA İLGİ

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Silivri’nin, Anadolu Yakası’nda ise Şile’nin ilk tercih nedeni olduğunu ve bu bölgelerde yapılacak alımların yazlık niteliğinden ziyade geleceğe yatırım açısından da büyük değer kazancı olduğunu söyledi. Erilkun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kanal İstanbul’un Hadımköy yolundaki kamulaştırma maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle gözlerin yeniden çevrildiği Silivri inanılmaz bir değer artışı yaşıyor. Fenerbahçe Üniversitesi’nin bölgeye konuşlanacak olması da değer artışının başka bir nedeni. Ancak merkeze yakınlığı ve doğasından ötürü İstanbul güzergahında bulunmak isteyenlerin yazlıktaki ilk tercihi olan Silivri İstanbul’da satılık konut fiyatlarının en çok arttığı ilk ilçe oldu. Değer artışı yüzde 4. Konutta 2016 Ocak ayında bin 750 TL olan metrekare satış fiyatları bugün ikinci ellerde bin 900 TL seviyelerinde seyrediyor. Öte yandan Şile, Üçüncü Köprü güzergahında olması ve büyük bakir alanlara sahip olmasından ötürü kazandığı değeri yaz sezonu dolayısıyla bir kat daha değerliyor. Bölgede en yoğun talep gören Çavuş ve Kumbaba mevkilerinde 2016 yılında 3 bin 100 TL olan satılık metrekare fiyatları 3 bin 350 TL civarında seyrediyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN