Çinli JMC Ecotorq kullanacak

Çinli JMC Ecotorq kullanacak

İnönü tesislerinde Ford Otosan’ın ürettiği yüzde yüz yerli Ecotorq kamyon motorları Çin’e açılıyor. Ford Otosan’ın Çinli JMC ile yaptığı işbirliği kapsamında teknoloji ihracatına da katkı sağlayacak.

Ford Otosan’ın İnönü tesisinde tamamen Türk tasarımı ve mühendisliği ile ürettiği Ecotorq motor, tüm dünyada marşa basmaya devam ediyor. Tesis şimdide Ecotorq motorlu kamyonları, Jiangling Motors Corporation (JMC) markası altında Çin’de yollara çıkmaya hazırlanıyor. Ford Otosan’ın Türkiye’den Çin’e yaptığı teknoloji ve mühendislik ihracatıyla geliştirilen ilk kamyon modeli olan “JMC HT” otomotiv sanayi ve kamyon üretiminde yeni bir iş modeline öncülük ediyor.

Türk mühendislerinin desteğiyle JMC markası altında Ekim 2017 itibarıyla seri üretime geçecek ve Çin yollarında olacak. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Dünyanın en büyük kamyon pazarı Çin’de ve fikri mülkiyet haklarına sahip olduğumuz, Ecotorq motorlu JMC HT kamyonlar burada yollara çıkmaya hazırlanıyor. Otosan olarak, sadece Türkiye’ye değil, Avrupa ve Kuzey Amerika dahil potansiyel ihracat pazarlarının tamamına rekabetçi ürünler sunabilmek için tüm mühendislik gücüyle, ileri ve yeni teknolojiler üzerinde çalışıyoruz” dedi. Çin pazarı için yeniden yapılan ürünlerin, pazar ihtiyaçlarına göre belirlenmesi, satış ve satış sonrası ekiplerinin hazırlanması için yaklaşık 2,5 yıldır Çin’de yerleşik olarak çalışan Türk ekibi bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN