Daha güçlü Civic Sedan arayanlara

Daha güçlü Civic Sedan arayanlara

Honda’nın kompakt sedanı Civic, Türkiye’ye özel bir versiyonla spor otomobil taraftarlarını da mutlu etmeyi başardı. 182 beygirlik yeni RS versiyonu, günlük kullanıma yüksek performansı da eklemeyi başarıyor.

Dünya otomotiv devlerinden Honda, son dönemde gerçekleştirdiği değişim hamlesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Markanın yeni tasarımlarında sportiflik ön plandayken, Türkiye’de üretilen yeni nesil Civic’de bu hareketin önemli temsilcileri arasında yer alıyor. Markanın küçük hacimli benzinli motoruyla pazara sunulan araç, Türk tüketicisine özel bir versiyona kavuştu. Sadece Türkiye için ve Türkiye’de üretilen yeni Civic RS, markanın Type R gelene kadarki en sportif ve performanslı modeli olacak.

Markanın Şekerpınar’daki tesislerinden üretilen yeni Civic RS’in başlangıç fiyatı ise , 117 bin 400 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Civic RS, canlı motoru, yüksek performansı ve başarılı yol tutuş özellikleriyle dikkatimizi çekti. Sessiz iç mekana üst devirlerde sızmayı başaran sportif hırıltılar, aracın günlük kullanıma uygunluğunu kanıtlarken başarılı tutunma özellikleri ve performans, pist kullanımında da yeterinci keyif almayı sağlayabiliyor.

CVT şanzımanın manuel olarak vites değişimine izin vermesi, bu şanzımanların genel gürültü seviyesini de aşağı çekiyor. Araç Executive donanımının üstüne konumlandırılmış. RS’in farklılıkları arasında siyah ön ızgara, spoyler, koyu krom kapı kolları, 17 inçlik özel alaşım jantlar, RS logoları, kırmızı göstergeler, paddleshift, alaşımlı pedallar yer alıyor. Geniş iç hacim rakiplerinden geri kalmıyor. Vücüdu saran sport koltuklar ve ergonomik vites topuzu kaliteli işlikle bir araya gelmiş. Yumuşak malzemelerin kullanıldığı Civic RS’in iç mekanı, işçilik konusunda da başarılı. Yeni direksiyon simidi net tepkileriyle dikkat çekiyor. Anahtarsız giriş sistemi, elektrikli park freni ve tüketim konusunda da büyük destek sağlayan ECON tuşu göze çarpan ilk özelliklerden. Aracın bagaj hacmi ise 519 litre.

ORTALAMA TÜKETİM 6 LİTRE

Yeni Civic RS’te 1.5 litrelik turbo beslemeli VTEC motor görev yapıyor.

Markanın efsane Civic VTI modelinin yeni versiyonu olarak lanse edilen araç, 182 beygir güç ve 220 nm tork üretiyor.

Sadece CVT şanzımanla kombine edilen araçta vites değiştirme hissi sunan bir yazılım kullanılarak sürüş keyfi artırılmış.

0-100 km/s ivmelenmlesini 8.1 saniyede tamamlayan araç, saatte 200 kilometre sürate kadar iştahla hızlanıyor.

Yüksek performansa rağmen ortalama tüketim fabrika verisi olarak 6 litre olarak belirlenmiş.

Bizim sürşümüz boyunca yol bilgisayarın 7,6 litrelik tüketim değeri yansıdı.

Sağ ayağımıza hakim olmadığımız anlarda ise bu oran 9 litreyi rahatlıkla görüyor.

NSX’E EN İYİ MOTOR ÖDÜLÜ

Honda’nın NSX’te kullanıma sunduğu elektromotor destekli 3,5 litrelik V6 motordan oluşan Sport Hybrid sistemi 2017 Uluslararası Yılın Motoru jürisi tarafından ‘En İyi Yeni Motor’ kategorisinde ödüllendirildi. NSX’te kullanılan 3,5 litrelik V6 motor son derece gelişmiş bir mühendislik harikası olarak tasarlanırken tamamen yeni bir süper spor otomobil deneyimi vaat ediyor. Honda Avrupa Ar-Ge Başkanı Hayashi-San, “Bu ödülü almak büyük bir onur. NSX, Honda Motor Company’nin sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimin gelmiş olduğu en son noktayı temsil ediyor ve Honda’nın tamamen yeni bir süper spor otomobil deneyimi sunma konusundaki tutkusunu ve kararlılığını gözler önüne seriyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN