Dev ortaklıkta Türk imzası

Dev ortaklıkta Türk imzası

Varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co, lojistikte işbirliğine aracılık etti. Böylelikle Dubai merkezli Ibrakom ile Güney Koreli taşımacılık şirketi CJ arasında hisse devri anlaşması imzalandı.

Yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co, lojistik sektöründe dev bir işbirliğine aracılık etti. Finansal danışmanlığını ÜNLÜ & Co’nun yürüttüğü görüşmeler sonucunda, Orta Doğu, Orta Asya ve Türkiye’de faaliyet gösteren Dubai merkezli lojistik şirketi Ibrakom ile Güney Kore’nin en büyük taşıma şirketi olan CJ Lojistik arasında hisse devir ve ortaklık anlaşmaları imzalandı.

Ortaklık ve yürütülen süreç ile ilgili bilgi veren ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü Simge Ündüz, “Orta Doğu ve Orta Asya proje ve ağır yük taşıma şirketi Ibrakom, CJ Lojistik ile gerçekleştirdiği ortaklık anlaşması ile dünya çapında küresel proje taşımacılığı ve nakliye şirketi olma yolunda büyük bir adım atmış oldu. Bu ortaklık sayesinde CJ Lojistik aynı zamanda Avrupa pazarları ile de bir köprü kurmuş olacak ve farklı coğrafyalarda faaliyetlerini sürdürme fırsatı bulacaktır. Biz de bölgesel büyüme hedeflerimiz doğrultusunda uluslararası standartlarda yatırım bankacılığı yaparak böylesine önemli bir ortaklığa aracılık etmekten dolayı gururluyuz” dedi.

ÜNLÜ & Co bu sene içerisinde 1,3 milyar dolar üzerinde işlem kapanışı gerçekleştirdi. Ibrakom ortaklığı ÜNLÜ & Co’nun son bir yıl içinde gerçekleştirdiği 7. işlem oldu. ÜNLÜ & Co’nun bu dönemde sonuçlandırdığı işlemler arasında; Akfen Holding’in Mersin Uluslararası Limanı’nda IFM Investors’a 869 milyon dolar tutarındaki yüzde 40 hisse satışı, Solventaş’ın hisselerinin Yıldırım Holding iştiraki Yılport Holding A.Ş’ye devredilmesi de yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN