Dolandıcıların yüzde 82 hedefi kredi kartları

Dolandıcıların yüzde 82 hedefi kredi kartları

Araştırmaya göre, finans kuruluşları gelirlerinin yaklaşık yüzde 5’ini dolandırıcılık olaylarında kaybediyor. En çok karşılaşılan sahtekarlık olayları ise; kredi ve maaş kartlarında, çeklerde, hesap ele geçirmede, ATM ve POS kartı kopyalamada yaşanıyor.

Son dönemde finans kuruluşları en çok, kredi ve maaş kartı dolandırıcılıkları, çek dolandırıcılıkları, hesap ele geçirme, ATM kart kopyalama, POS kartı kopyalama, çağrı merkezi dolandırıcılıkları, bilgi hırsızlıkları, fatura ve ödeme sahtekârlıklarıyla karşı karşıya kaldılar. İstatistikler incelendiğinde, en yüksek oranın yüzde 82 ile kredi ve maaş kart dolandırıcılıklarında olduğu görüldü.

Bağımsız araştırmalar yapan Information Security Media Group tarafından yayımlanan “Sahtekârlıkla Mücadele: Tehdit Değerlendirmesi” raporuna göre, finans kuruluşları gelirlerinin yaklaşık yüzde 5’ini dolandırıcılık olaylarında kaybediyor.

721 MİLYONA ULAŞACAK

En çok karşılaşılan sahtekarlık olayları; kredi ve maaş kartlarında, çeklerde, hesap ele geçirmede, ATM ve POS kartı kopyalamada yaşanıyor. Bu sahtekarlık konularını çağrı merkezi, bilgi hırsızlığı, fatura ve ödeme sahtekârlığı izliyor. Gelişen teknolojilerin ve yaygınlaşan hizmet ağlarının özellikle banka ve finans kuruluşlarını eskiye oranla daha etkin kurumsal sahtekarlık önleme politikaları oluşturmaya zorladığını belirten Asseco SEE InACT Çözüm Danışmanı Cihat Muş, uyguladıklarını çözümünün kurum içi ve kurum dışı sahtekârlıkların takibinde banka ve finans kuruluşlarının sahtecilik önleme politikalarının en etkin şekilde uygulanabilmesine imkân sağladığına dikkat çekti.

Muş, şöyle dedi: “Gartner tarafından yapılan araştırmaya göre, 2017 yılına gelindiğinde, dünyada yapılan mobil işlem sayısı 721 milyona ulaşacak. Günümüzde hızla değişkenlik gösteren dolandırıcılık eğilimlerine karşı, kurumların gerekli önlemleri hızla alması büyük önem taşıyor. InACT sahtekarlık önleme çözümümüz, değişen dolandırıcılık olaylarına karşı sahtekarlık önleme iş birimlerinin BT ekiplerine bağımlılığını asgari düzeyde tutan esnek bir yapı.

Çözüm, kurumların kullandığı ana bankacılık, çağrı merkezi, kredi kartı gibi iç sistemlerle sağladığı geniş entegrasyon sayesinde iş birimlerinin tek bir platform üzerinden yönetim, operasyon ve raporlama ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN