Dolar 3.60 liranın altında geriledi | Ekonomi haberleri

Dolar 3.60 liranın altında geriledi | Ekonomi haberleri

Küresel gelişmeler ve Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımlarının etkisiyle dolar 3.60 liranın altına indi.

ABD Merkez Bankası'nın beklendiği gibi geçen hafta 0.25 puan faiz artıran ve bu yıl içinde toplam üç kez artış olacağının sinyalini vermesi, doların küresel piyasalarda gerilemesine neden oldu. Faiz kararı öncesi 1.05 dolayında hareket eden euro/dolar paritesi, bugün 1.0845 düzeyine kadar yükseldi.

Merkez Bankası'nın da sıkılaştırma adımları çerçevesinde bankaları fonlama maliyetini son beş yılın zirvesine çıkarmasının da etkisiyle, dolar iç piyasada da geriledi.

EURO DA DÜŞTÜ

Sabah saatlerinde 3.61-3.63 lira aralığında hareket eden dolar, öğle saatlerinde 3.63 lirayı test ettikten sonra düşüşe geçti. Saat 16.30 dolayında 3.60 liranın altına gerileyen dolar 3.5895 liraya kadar indi.

3.89 liradan güne başlayan Euro da öğle saatlerinde 3.91 liraya yükseldi. Euro, akşam saatlerinde 3.8822 liraya kadar düştü.

İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN