Dolar alacak değil satacak günlerdeyiz

Dolar alacak değil satacak günlerdeyiz

Bankalara faiz oranlarının düşürülmesi çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu bankaları başta olmak üzere, lütfen faiz oranlarını düşürün. On kazanma beş kazan, yatırımcılar da yatırımlarını genişletsin. İçinden geçtiğimiz günler ise döviz alınacak değil, döviz satılacak günlerdir” dedi.

Vatandaşlara dolar bozdurma, bankalara faizi düşürme çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurundaki artışın tüm piyasayı etkilediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçinden geçtiğimiz günler, döviz alınacak değil, satılacak günlerdir” dedi. Beştepe’de muhtarlara seslenen Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Yatırımların sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, 2017 yılının parlak bir yıl haline dönüşebileceğini belirtti. “2013’ten beri arka arkaya yaşadığımız saldırılar nedeniyle ekonomimizin dinamiklerinde bir yorgunluk ortaya çıktığı görülüyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Irak ile kesintiye uğramış diplomatik ilişkilerde adım atacağız. İhracatımız yeniden toparlanmaya başladı. Okların yeniden yükselişi işaret ettiği bir döneme girdik. Bu sezondan itibaren turizmde yeniden yükselişin başlayacağını düşünüyorum. Hiçbir kriz sürdürülebilir değildir. Ülkemize yönelik saldırılar da ilanihaye sürecek değildir” ifadelerini kullandı. Döviz kurundaki artıştan tüm piyasanın etkilendiğini söyleyen Erdoğan, “Kur üzerindeki spekülasyonların amacı da budur, kurun seviyesi ekonominin gerçeklerine uygun değildir. İçinden geçtiğimiz günler döviz alınacak değil, döviz satılacak günlerdir” ifadelerini kullandı.

İşsizliğe fırsat verilmemesi gerektiğini ve işsizlik oranının süratle tek haneye çekilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, faizin de düşmesini istedi. Erdoğan, “Başta kamu bankalarımız, tabi bir numara Merkez Bankası olmak üzere bu çalışmayı yaparak, bunu aşağı çekmemiz gerekiyor” dedi. Sorun paranın yokluğu değil, paranın stabil hale gelmesi olduğunu belirten Erdoğan, “Herkes parayı piyasaya sürdüğü zaman sorun ortadan kalkacaktır. Gelin ülkemiz, vatanımız, milletimiz için hep birlikte harekete geçelim, işimize dört elle sarılalım, yapacağımız yatırım varsa yapalım. Bunları yaptığımızda 2017’nin çok parlak bir yıl haline dönüştüğünü göreceğiz” çağrısında bulundu.

LÜTFEN FAİZİ DÜŞÜRÜN ON KAZANMA BEŞ KAZAN

Merkez Bankası ve bankalara faiz indirim çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim dayanma gücümüzü bir süredir sınıyorlar, mücadele gücümüzün ve inancımızın çok yüksek olduğunu, birlik ve beraberliğimizin kolay kolay bozulmayacağını gördüler. Bu birlik ve beraberlik onların bütün hesaplarını bozdu.  Tüm vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum, elinizdeki tüm imkanları harekete geçirin, üretin, alın, satın yatırım yapın, piyasayı hareketlendirin. Ben, milletimle iftihar ediyorum. Kamu bankaları başta olmak üzere söylüyorum, lütfen faiz oranlarını düşürün. Üretim olursa bu sıkıntılı süreç başarıyla atlatılacaktır. (Bankalara) çok kazanıyorsun biraz az kazan, on kazanma beş kazan. Yatırımcılar da bu şekilde yatırımlarını genişletsin ve istihdam sağlasın.”

Türkiye’nin istiklal mücadelesi içinde bulunduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Bugün Türkiye, yeni bir istiklal mücadelesi içindedir. Bu mücadeleyi kazanırsak, 2023 hedeflerimize de ulaşacağız, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı da şekillendireceğiz. Kaybedersek, 100 yıl önce başarılamayan bir Sevr tezgahı yeniden önümüze getirilecek. Tüm vatandaşlarımızın, sorumluluk sahibi herkesin bu bilinçle meseleye yaklaşması, üslubunu, tavrını, sözünü ona göre belirlemesi gerekiyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN