Dolar güne böyle başladı! Piyasalarda son durum | Son dakika haberleri

Dolar güne böyle başladı! Piyasalarda son durum | Son dakika haberleri

Dolar/TL saat 07:59’da 3

Dolar/TL saat 07:59’da 3.5253/3.5286 TL seviyelerinden güne başladı. Aynı saatlerde euro ise 3.6703/3.6774 TL’den işlem görüyor. Kapalıçarşı’da gram altın 128 TL’den, çeyrek altın 212 TL’den, yarım altın 424 TL’den, tam altın ise 839 TL’den alıcısını bulacak. Merkez Bankası dün faizleri sabit bırakmıştı.

Dolar, Trump yönetiminde ABD’de faizlerin öngörülenden daha hızlı yükseleceği beklentisiyle euro karşısında 14 yılın zirvesine yakın seyrediyor. Euro, sene sonu tatilleri öncesinde hacimleri daralan piyasada dün 1.0352’ye kadar gerileyerek Ocak 2003’ten bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra bugün 1.0413 dolardan işlem görüyor.

14 YILIN ZİRVELERİNE YAKIN

Eurodaki değer kaybı dolar endeksinin 14 yılın zirvelerine yakına seyretmesini sağlıyor. Dolar endeksi vergi indirimleri, kamu harcamasında artışları ve ithal ürünlere gümrük vergisi getirmeyi vaad eden Trump’ın başkan seçilmesinden bu yana yüzde 5.8 değer kazandı.

Genişlemeci maliye politikalarının ABD’de büyümeyi, enflasyonu ve faizleri yükselteceği beklentisi yatırımcıların ABD varlıklarına yönelmesine yol açıyor.

GÖZLER BES TOPLANTISINDA

Ekonomide gözler bugün saat 13:30’da düzenlenecek Türkiye Sigorta Birliği, Hazine Müsteşarlığı ve Emeklilik Gözetim Merkezi yöneticileri BES'e otomatik katılım hakkında basın toplantısında olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN