Dolar kuru bugün ne kadar? Euro ve Dolar fiyatları 8 Mayıs

Dolar kuru bugün ne kadar? Euro ve Dolar fiyatları 8 Mayıs

Dolar kuru bugün ne kadar oldu? Euro fiyatı ne kadar? Dolar fiyatında son durum nedir? Piyasalarda haftanın ikinci işlem gününde döviz kurlarındaki haraketlilik devam ediyor. Dolar son iki gündür rekor seviyeye yakın seyrediyor. İşte 8 Mayıs euro ve dolar fiyatlarından bilgiler.

Dolar kuru ve euro fiyatlarını haberimizden güncel olarak görebilirsiniz. Dolar fiyatı bugün ne kadar? Dolar yükseldi mi? Euro fiyatı düştü mü? gibi soruların cevaplarını güncel döviz kurları  rakamlarıyla sizlerle paylaşıyoruz. İşte Döviz kurlarındaki son durum ve detaylı bilgiler.

DOLAR VE EURO FİYATLARINDA SON DURUM

Merkez Bankası'nın dövizde zorunlu karşılıkları düşürmesine karşın, dolar yeni güne tarihi rekor düzeye yakın başlarken, euro da parite etkisiyle yükselişini sürdürdü.

Artan ABD hazine tahvil getirileri ve güçlü ekonomik verilerin desteğiyle yaklaşık dört ayın zirvesine yükselen dolar, artan jeopolitik risklerle yeni güne 4.2892 lira ile 4.2902 liralık tarihi rekor düzeyinin hemen altında başlarken, euro da parite etkisiyle 5.1118 liraya kadar yükseldi.

SERBEST PİYASADA DÖVİZ FİYATLARI

Serbest piyasada dolar 4,2750 liradan, euro ise 5,1020 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı’da 4,2730 liradan alınan dolar 4,2750 liradan, 5,10 liradan alınan euro ise 5,1020 liradan satılıyor. Önceki kapanışta dolar 4,2630 liradan, euro ise 5,0790 liradan satılmıştı.

Merkez Bankası, dövizlerdeki hızlı tırmanış karşısında dün zorunlu karşılıklarda rezerv opsiyonu mekanizması kapsamında döviz imkân oranı üst sınırını yüzde 55'ten yüzde 45'e düşürdü. Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, "Söz konusu değişiklik ile yaklaşık 6.4 milyar Türk Lirası likidite piyasadan çekilecek olup, yaklaşık 2.2 milyar dolar tutarında döviz bankaların kullanımına geçecektir" denildi.

İran nükleer anlaşmasının geleceğine ilişkin olarak Avrupa'daki müttefiklerine 12 Mayıs'a kadar süre veren ABD Başkanı Donald Trump'a odaklanan küresel piyasalarda gözler, Başkan'ın bugün (TSİ 2100) yapması beklenen açıklamaya çevrildi. Trump'ın İran ile 2015 yılında yapılan nükleer anlaşmadan çekileceğini ilan etmesi durumunda, piyasalarda risk algısını artması, petrol fiyatlarının da yükselmesi bekleniyor.

Gelişmelerle dolar endeksi 92.974 ile Aralık ayı sonundan bu yana en yüksek düzeye çıktıktan sonra 92.864 düzeyine çekildi.

Beklentilerin altında gelen Alman sanayi siparişleri ve euro bölgesi yatırımcı güveni verilerinin ardından euro/dolar paretisi de dün bu yıl ilk kez 1.19'un altına indikten sonra, bugün 1.1920 düzeyine döndü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN