Dolar ne kadar oldu? 12 Eylül dolar kuru

Dolar ne kadar oldu? 12 Eylül dolar kuru

TL'nin sağladığı yüksek getiri ve dolarda küresel güç kaybı nedeniyle dün 3.40 psikolojik seviyesini aşağı yönlü kıran ve dokuz ayın en düşük seviyesine gerileyen dolar/TL, güne sınırlı bir yükselişle başladı.

Bankacılar küresel piyasalarda dolardaki sert değer kayıpları ve ABD faizlerindeki sert düşüşlerin ardından bir miktar toparlanma yaşandığını, bunun da kurda yeniden 3.40'ların üzerine çıkılmasına neden olduğunu belirttiler.

Yoğun veri gündeminin ardından bugün iç ve dış piyasalarda veri gündeminin hafiflediğine de dikkat çeken bankacılar bugün Hazine'nin düzenleyeceği iki ihalenin yakından izleneceğini belirttiler.

12 EYLÜL 2017 GÜNCEL DOLAR KURU

Dolar alış: 3,4099 TL / Dolar satış: 3,4129 TL

Euro alış: 4.0783 TL / Euro satış: 4.0813 TL

Hazine bugün 5 yıl vadeli sabit kuponlu ve 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvillerin yeniden ihracını gerçekleştirerek Eylül ayı borçlanma programına başlayacak.

Hazine Eylül ayında toplam 7.5 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 9.6 milyar TL'si piyasadan toplam 11.3 milyar TL'lik iç borçlanma öngörüyor.

Hazine'nin iç borç çevrim oranının yükselmesinin ardından ihalelere gelecek talep yakından izleniyor. Hazine'nin Eylül ayı toplam iç borç çevrim oranı öngörüsü yaklaşık yüzde 151, piyasadan iç borç çevrim oranı öngörüsü ise yüzde 169 seviyesinde bulunuyor.

Dolar/TL'deki sınırlı yükselişe karşın bankacılar TL'nin sunduğu getirinin kuru gelişmekte olan ülkeler arasında avantajını koruduğuna da dikkat çekiyorlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN