Dolar tarihi zirvenin altında seyrediyor

Dolar tarihi zirvenin altında seyrediyor

Fed'den yıl sonuna kadar faiz artışı beklentileri ve Başbakan Yıldırım'ın Başkanlık sistemine dair açıklamasıyla dün tarihi zirveye yükselen kur yeni günde bu seviyelerin altında seyrediyor. Doları bugün ise Yellen'in konuşmasının etkilemesi bekleniyor.

Çarşamba günü 3,0973 sevyiyesini görerek 20 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeleri gören dolar/TL kuru, dün de rekorunu 3,11'lere kadar taşımıştı. 

DOLAR NE KADAR?

İstanbul serbest piyasada dolar 3,0900, avro 3,4080 liradan güne başladı.
 
Kapalıçarşı'da 3,0880 liradan alınan dolar 3,0900 liradan satılıyor. 3,4060 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 3,4080 lira olarak belirlendi.
 
Önceki kapanışta doların satış fiyatı 3,0980 lira, avronun satış fiyatı ise 3,4200 lira olmuştu. 

YELLEN İZLENECEK

Bloomberght'nin haberine göre piyasalar şimdi 60. Ekonomi Konferansında konuşacak Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarına odaklandı. Yellen'in burada faiz artış zamanlamasına dair açıklamaları takip edilecek. Uzmanlar Yellen'in konuşmasında faiz artışına dair verilecek işaretlerin dolar için pozitif etki yapabileceğine dikkat çekiyor. 

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren'in de bugün konuşma yapması bekleniyor. ABD'de bugün takip edilecek veriler arasında Eylül ÜFE ve perakende satışlar verileri bulunuyor. Yurtiçinde ise kritik bir veri akışı bulunmuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN