Dolar ve Euro fiyatlarında son durum! Dolar bugün ne kadar? 24 Nisan döviz kurları

Dolar ve Euro fiyatlarında son durum! Dolar bugün ne kadar? 24 Nisan döviz kurları

Dolar ve Euro fiyatlarındaki son durumu haberimizden görebilirsiniz. Piyasalarda haftanın ilk günü döviz kurlarındaki değişim merak ediliyor. Bir süredir yükselişte olan Dolar ve Euro, erken seçim kararı sonrasında biraz düşüşe geçmişti. Bugün dolar ve euro fiyatlarının ne kadar olduğunu, küresel piyasalardan son gelişmeleri ve detaylı rakamları sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz.

Dolar ve Euro fiyatlarındaki son durum nedir? Dolar bugün ne kadar oldu? Euro yükseldi mi? Döviz kurlarında merak edilen bu soruların yanıtını haberimizden görebilir, piyasalardaki son gelişmeleri takip edebilirsiniz. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirilerinde süren yükselmelere bağlı olarak küresel piyasalarda yükselen dolar yeni haftanın ilk işlem gününe 4.10 liradan başladı. Küresel piyasalarda dolar endeksi 91.076 ile Ocak ayının başından bu yana en yüksek düzeyi gördükten sonra 90.929 düzeyine çekildi.

İç piyasada erken işlemlerde 4.1147 liraya kadar çıkan dolar 4.08 - 4. 90 lira aralığında hareket ederken, euro da yeni haftanın ilk işlem gününe  5.01 - 5.02 lira aralığında başladıktan sonra 5.0– 5.1 aralığına çekildi.

DOLAR VE EURO FİYATLARI-24 NİSAN 2018

Serbest piyasada dolar 4,0970 liradan, euro ise 5,0070 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı’da 4,0950 liradan alınan dolar 4,0970 liradan, 5,0050 liradan alınan euro ise 5,0070 liradan satılıyor. Önceki kapanışta dolar 4,0580 liradan, euro ise 4,9780 liradan satılmıştı.

Ahlatçı Yatırım'ın, " Dolar endeksi yeni haftaya güçlü başladı…" başlıklı günlük piyasa bülteninde şu değerlendirme yapıldı:

"Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya’da açıklanan Nisan ayı öncü İmalat PMI verisi piyasa beklentisinin üzerinde 58.1 düzeyinde gerçekleşti.

"Almanya’da açıklanan Nisan ayı öncü Hizmet PMI verisi bir önceki aya göre artış ile 54.1 seviyesine yükseldi.

"Euro Bölgesi’nde açıklanan Nisan ayı öncü İmalat PMI verisi bir önceki aya göre geriledi ve 56 seviyesinde gerçekleşti.

"Euro Bölgesi’nde açıklanan Nisan ayı öncü Hizmet PMI verisi piyasa beklentisinin üzerinde 55 seviyesinde gerçekleşti.

"ABD’de açıklanan Nisan ayı öncü İmalat PMI verisi bir önceki aya göre artış ile 56.5 değerine yükseldi.

"ABD’de açıklanan Nisan ayı öncü Hizmet PMI verisi piyasa beklentisinin üzerinde 54.4 seviyesinde gerçekleşti.

"ABD’de açıklanan Mart ayı Mevcut Konut Satışları verisi piyasa beklentisinin üzerinde yüzde 1.1 artış gösterdi. ABD borsaları günü karmaşık tamamladı.

"Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurtiçi piyasalar kapalı iken doların küresel piyasalarda değer kazanması sonrasında kurun fiyatlamalarda 4.0606 - 4.1103 aralığında hareket ettiği ve günü 4.1068 seviyesinden tamamladığını gördük.

"Merkez Bankası ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti Cuma günü yüzde 12.75 seviyesinden gerçekleşti. beş yıllık ülke CDS risk primi yüzde 0.05 artış ile 196.08 seviyesinde olduğu görülüyor." 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN