Dolar ve Euro rekor üstüne rekor kırıyor! Dolar fiyatı şuan kaç lira? 15 Mayıs döviz kurları

Dolar ve Euro rekor üstüne rekor kırıyor! Dolar fiyatı şuan kaç lira? 15 Mayıs döviz kurları

Dolar ve Euro tarihi rekor kırdı. Bugün üst üste rekor kıran Dolar ve Euro'daki son gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz. Bugün güne yükselişle başlayan ABD Doları, gün içersinde peş peşe rekorlar kırdı. Son olarak 4,46 TL ile rekor kıran dolar şu sıralarda 4,43 lira seviyelerinden işlem görüyor. Euro fiyatı da aynı şekilde 5,30 seviyelerine ulaşarak rekor tazeledi. İşte piyasalardan son gelişmeler ve döviz kurları.

Dolar ve Euro rekor kırmaya devam ediyor. Güne yükselişle başlayan Dolar ve Euro gün içerisinde rekor üstüne rekor kırdı. Piyasalardaki bu ani değişiklikler ise vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Son olarak Dolar fiyatının 4,46 ile rekor kırmasının ardından, şu sıralarda kaç TL'den işlem gördüğü araştırlmaya başlandı. Dolar ve Euro fiyatlarındaki son gelişmeleri, döviz piyasalarından son durumu ve güncel fiyatları karar.com'dan sizlere aktarıyoruz.

DOLAR VE EURO REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDI! İŞTE EURO VE DOLAR FİYATLARI

Ekonomik göstergelerdeki olumsuz gelişmelerin etkisiyle gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan lira, dolar ve euro karşısında yeni tarihi düşük düzeylere geriledi. Gün ortasında dolar 4.4624 liraya, euro da 5.3029 liraya, sterlin de 6.0330 liraya kadar tırmandı.

18-05/15/doviz-kurlari.jpg

Kredi derecelendirme şirketi Moody’s’in yatırımcı hizmetleri birimi Moody’s Investor Service, bugün yayınladığı “Bankacılık Sistemi Görünümü – Türkiye’nin finansman ve varlık kalitesine ilişkin aşağı yönlü riskleri görünümü negatif yapmamıza yol açtı” başlıklı raporda yavaşlayan ekonomik büyüme, etkisiz para politikaları, para birimindeki değer kaybı ve yüksek işsizlik gibi etkenlerin birleşimi nedeniyle finansman ve varlık kalitesindeki görünümün negatif olduğu vurgulandı.

Dolar Endeksi dün, bu ayın başında gördüğü 92.243'lük en düşük düzeyinden yüzde 0.1 ile hafif yükselerek 92.647 düzeyine çıkarken, ABD'nin 10 yıllık tahvillerinin getirisi de yalnızca 1 bazpuanlık artışla 3.001 düzeyine, euro da yüzde 0.1 artışla 1.1932 dolara çıktı.

Öğle saatlerinde, dolar 4.43 - 4.44 lira ve euro da 5.26 - 5.27 lira aralığında yeni rekor düzeylere yakın hareket ederken, sterlin de 5.99 – 6.0 lira aralığından işlem görüyor. Dün tahvil bono piyasasında yüzde 14'e yakın kapanan gösterge 10 yıllık tahvil ve yüzde 16.10'a yükselen iki yıllık tahvilde bugünkü gelişmeler de izlenecek.

Borsa İstanbul Endeksi ( BİST100) de yeni güne günlük yüzde 1.07 düşüşle 102 bin 265 puandan başladıktan sonra öğle saatlerinde günlük yüzde 1.52 düşüşle 101 bin 800 puandan işlem görüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN