Dolar ve euro'da düşüş başladı | Dolar ne kadar?

Dolar ve euro'da düşüş başladı | Dolar ne kadar?

Dün dolar 3.46, euro ise 3.72'nin altına gerilemiş, son günlerdeki en düşük seviyeyi görmüştü. Bugün de hem dolar hem de euro düşüşünü sürdürüyor. Dolar 3.42, euro ise 3.67 seviyesinin altına indi

Gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dün en iyi performansı göstererek gerileyen dolar/TL bu sabah 3.45 civarında işlem görürken, Bankalararası piyasada dolar 3,42'nin altına geriledi. Dolar en düşük 3,4155 TL, euro da 3,6648 TL seviyelerine indi.

Analistler, teknik açıdan dolar/TL kuru için 3,4690 ve 3,5000 seviyelerinin direnç, 3,4300 seviyesinin ise destek konumuna geldiğini belirtiyor.

MB'NİN AÇIKLAMASI SONRASI DÜŞÜŞ BAŞLAMIŞTI

Dolar dün Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın mesajları sonrası 3,43'lere kadar gerilemişti. Öte yandan Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, dün 2017 Yılı Para ve Kur Politikası'nı açıkladığı basın toplantısında TL'deki değer kaybına ilişkin alınan tedbirlerde yüksek frekanslı bir adım döngüsü içinde olmadıklarını temkinli bir yaklaşım sergilediklerini belirtti. Çetinkaya, kur kaynaklı enflasyon etkisinin iç talep ve iktisadi faaliyetin seyrine bağlı olacağını belirterek, fiyat istikrarı, fiyatlama davranışlarının, beklentilerin kalıcı bozulması halinde tüm politika araçlarının kullanılacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN