Dolar ve Euro'da haftanın açılış fiyatları! Bugün 1 Dolar kaç TL? Döviz kurları 20 Ağustos

Dolar ve Euro'da haftanın açılış fiyatları! Bugün 1 Dolar kaç TL? Döviz kurları 20 Ağustos

Dolar ve Euro fiyatlarında son durum nedir? Döviz kurlarında haftanın açılış gününde yükseliş var mı? 1 Dolar bugün kaç TL? Piyasalarda haftanın ilk günü, dolar, euro ve sterlin kurlarının kaç liradan güne başladığını ve piyasalardan son gelişmeleri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz.

Dolar ve Euro kurru piyasalarda haftanın açılış günü kaç liradan işlem görüyor? Dolar, Euro, Sterlin fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Döviz kurlarından son durumu sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. Piyasalarda haftanın ilk işlem gününe Dolar 6,01 seviyelerinden başlarken şu sıralarda 6 liranın altına geriledi. Euro ise güne 7 liranın altında başladı. İngiliz Sterlinide ise açılış fiyatı 7,83 lira oldu. İşte piyasalardan son gelişmeler ve 20 Ağustos döviz kurları.

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM - 20 AĞUSTOS

İstanbul ve Ankara'da dolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları saat 09.30 itibarıyla şöyle:

İSTANBULALIŞSATIŞ
ABD Doları6,08706,0880
Avro6,94506,9460
Sterlin7,72707,7680
ANKARA  
ABD Doları5,93006,1800
Avro6,75007,0500
Sterlin7,40607,8380

DOLAR/TL, GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Dolar/TL, güne yükselişle başlayarak 6,1150 seviyesinde dengelendi. Geçen haftanın son işlem gününde 5,7503 - 6,3480 aralığında işlem gören dolar/TL, günü yüzde 3,2 artışla 6,0127'den tamamladı.

Dolar/TL, bugün Asya piyasalarında 5,9610 seviyesine kadar gerilemesinin arından saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 1,7 artışla 6,1150 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 1,6 yükselişle 6,9865'ten, sterlin/TL de yüzde 1,5 değer kazancıyla 7,7949'dan işlem görüyor.

Analistler, geçen haftanın son işlem gününde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), kur ataklarına karşı yeni hamle yaptığını belirterek, BDDK'nın swap işlemlerindeki sınırlama kapsamına, bankaların vadede TL alım yönünde gerçekleştirecekleri forward, opsiyon ve bu gibi swap dışındaki türev işlemlerinin de dahil edilmesine karar verdiğini anımsattı.

Bugünün ilk saatlerinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Katar Merkez Bankası arasında ikili Para Takası (Swap) Anlaşması imzalandığı ve anlaşma kapsamında ilk aşamada kullanılacak kaynağın 3 milyar dolar karşılığı olması beklendiğini söyledi.

Analistler, dolar/TL'de 6 seviyesinin psikolojik destek konumunda bulunduğunu, 6,1750'nin ise direnç konumunda izleneceğini dile getirdi.

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN: “15 MİLYAR DOLARLIK KATAR YATIRIMI TL'Yİ GÜÇLENDİRİR”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemiz ekonomik darbe girişimleriyle karşı karşıya gelse de güçlü ve güvenli bir ülke. Yatırımcıların da bu güvenle birlikte ülkemizle ticaret yapması, yatırımlarda bulunması gerekiyor. Katar’ın 15 milyar dolarlık yatırımı da bu noktada olumlu sonuçlar doğuracaktır” dedi.
Türkiye’nin yatırımlarla birlikte daha fazla büyüyeceğine dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Son aylarda karşı karşıya geldiğimiz ekonomik darbe girişimi ülkemizi kötü sonuçlara sürüklüyor gibi görülse de güçlü bir ülke olarak bununla baş edebiliriz. Nitekim başta ABD olmak üzere, dünya üzerinde birçok ülke Türkiye’nin yalnız olmadığını ve Türk ekonomisinin yıkılamayacağını görmüş oldu. Dolayısıyla bu durum, ekonomik tetikçilerin saldırılarından bir sonuç çıkmayacağının da en önemli göstergesi olmuştur. Bundan sonra bu tür yöntemlere başvurulmayacağını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Katar’ın 15 milyar dolar tutarında doğrudan yatırım yapmasının gerek ekonomi gerekse uluslararası siyaset açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

“Ekonomi açısından Katar’ın bugüne kadar yaptığı en büyük yatırım olacak olan 15 milyar doların kısa zaman içerisinde sisteme girmesiyle hem döviz kurlarının hızla düşmesine neden olacağı gibi tüm yatırımcıları da olumlu etkileyerek ülkemize daha çok yatırımcı gelmesine sebep olacaktır. 15 milyar dolarlık yatırım ile birçok firmanın dövizle sağladığı girdilerin maliyeti azalacak. Daha da önemlisi kurların yüksekliğinin spekülatif olarak geçici bir süreç olduğu herkes tarafından biliniyordu. Bu yüzden hiç kimse yüksek kurlar üzerinden alım yapmak istemiyordu. Bu da ticareti geçici olarak durma noktasına getirmişti. Kurdaki hızlı çıkış aynı hızla indiğinden ticaretteki çarklar yeniden dönmeye başladı. Katar’dan gelecek yatırımla bu çarklar daha da hızlanacaktır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN