Dolar yeni güne sakin başladı! 24 Kasım dolar ne kadar?

Dolar yeni güne sakin başladı! 24 Kasım dolar ne kadar?

Dolar kuru haftanın son işlem gününe yatay hareketle 3.92 seviyesinden başladı.

TL'de son günlerdeki sert kayıpların ardından dün bir miktar değerlenme görüldü. Cumhurbaşkanı başdanışmanı Cemil Ertem'in "Merkez Bankası gerekli gördüğü her an piyasaya müdahale edebilir" ifadesi, TL açısından pozitif fiyatlandı. Dolar karşısında önceki gün 3.9830 ile rekor kıran kur, dün 3.90 seviyelerine kadar geri çekildi.

YENİ GÜNE SAKİN BAŞLADI

Dolar/TL, yeni güne yatay hareketle başladı. Kur, saat 07:20'de 3.9285'den işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.6585 ve sterlin/TL 5.2250 seviyesinde yer aldı.

FED, DAHA TEMKİNLİ DAVRANABİLİR

Fed tutanaklarına göre, piyasa beklentisi doğrultusunda aralık ayında faiz artışı öngörülüyor ancak, birçok üye ülkede enflasyonun uzun süre daha düşük kalmayı sürdüreceğini düşünüyor. Daha fazla üyenin enflasyondan endişe duyması, piyasalarda bankanın gelecek yıl daha temkinli davranabileceği şeklinde yorumlandı.

Bankanın para politikasını belirleyen 9 Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyesi, yılın son toplantısı için 12-13 Aralık'ta başkent Washington'da bir araya gelecek. Piyasalar, bu toplantıda faiz artırılmasına yüzde 91,5 ihtimal veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN