Dolar yükselişe geçti | 18 Mayıs dolar fiyatı

Dolar yükselişe geçti | 18 Mayıs dolar fiyatı

ABD'deki siyasi belirsizlik Dolar/TL kurunu yükseltti. Dolar 3,59 civarında seyrediyor. Euro 4 liranın üzerine çıktı.

ABD'de giderek artan siyasi belirsizliklerin global risk iştahını azaltmasıyla dolar/TL'de yükseliş yaşanıyor.

Bankalararası piyasada dolar 3,59 civarında seyrediyor. Kur erken saatlerde 3,60'ın üzerini gördü. Euro da 4 lirayı aşmasının ardından 3,99 seviyesinde hareket ediyor.
Gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde bir değer kaybı gözlenirken, piyasalar ABD'deki gelişmeleri ve risk iştahının seyrini izleyecek.

ABD Başkanı Donald Trump'ın federal bir soruşturmayı engellediği iddia edilirken, bu durum Trump'ın vaat ettiği ekonomik büyümeyi destekleyici politikaların gerçekleşmesini tehlikeye atıyor. Ayrıca Trump'ın başkanlığı bırakmak zorunda kalması ihtimalini de gündeme getirerek yatırımcıların siyasi belirsizlik nedeniyle riskten kaçmasına neden oluyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3,56 lira, euronun satış fiyatı ise 3.96 lira olmuştu.

3.53 TL'YE KADAR GERİLEMİŞTİ

ABD'de Cuma günü açıklanan ve beklentilerin altında kalan verilerin Fed'in Haziran ayı ardından beklenen faiz artışlarına ilişkin kuvvetli bir sinyal içermemesi gelişmekte olan ülke para birimlerinde iyimserliğe neden olmuş, dolar/TL de yönünü aşağı çevirerek 3.53'lü seviyelere gerilemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN