Doların ateşi düşmüyor: Yeni haftada yeni rekor

Doların ateşi düşmüyor: Yeni haftada yeni rekor

Fed ve Merkez Bankası'nın faiz kararlarını açıklamasının ardından rekor üstüne rekor kıran dolar, yeni haftaya da tarihi zirvesini yenileyerek başladı. Sabah saatlerinde 18,44 seviyesini aşarak rekor kıran dolar gün içinde 18,4689'a ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Euro/TL ise, bugün de düşüş eğilimini sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta Fed'in ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararlarının etkisiyle dolar/TL kuru Aralık 2021'de kırdığı rekoru tazelemişti. Son zamanlarda hızlı yükselişini sürdüren dolar/TL, haftanın ilk gününde de 18,44 seviyesini aşarak tarihi zirvesini tekrar yenilemişti. Dolar öğle saatlerinde 18,47'ye dayanarak gün içinde yeni rekorunu tazelemiş oldu.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Son haftalarda rekor üstüne rekor kıran dolar/TL, yeni haftaya 18,4478 seviyesinden başlayarak rekor tazeledi. Dolar, önceki kapanışını 18,4114 seviyesinden yapmıştı. Dolar/TL gün içinde 18.4689 seviyesini de aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Euro/TL ise uzun bir süredir gösterdiği düşüş eğilimiyle seyretmeye devam etti. Güne 17,7923 liradan başlayan euro, önceki kapanışını 17,8533 seviyesinden gerçekleştirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN