Dört dev yatırım iptal edildi

Dört dev yatırım iptal edildi

Doğalgazda fiyat ve kısıntı uygulamaları, toplam proje değeri 5.8 milyar lira olan dört termik santral yatırımını iptal ettirdi.

Yatırım yapmak üzere teşvik alan yatırımcılar, 2017'nin son aylarında yatırım kararlarını rafa kaldırdı ve teşvik belgelerini de iptal ettirdi. Sarp Elektrik 1.6 milyar, Kanyon 1.2 milyar, Atakaş 1.8 milyar, Marde Elektrik 1.2 milyar liralık yatırımdan vazgeçti. Doğalgazdan elektrik üreten santrallarda gaz kısıntıları ve dövizle ithal edildiği için kur etkisiyle gaz fiyatlarının tırmanması sonucu sıkıntı baş göstermişti. Mevcut santrallardan bazıları üretimlerini durdurma seçeneklerini de gündeme almıştı.

Dünya Gazetesi’nden İbrahim Ekinci’nin haberine göre; Bu santrallerin sahiplerinin “Sıkıntımız büyük, Bakanlık el atsın” çağrısını manşetine taşımış, doğalgazdan elektrik üreten santrallerin, zamlar ve gaz kısıntıları nedeniyle şalter indirme noktasına geldiklerini duyurmuştu. Bu şirketlerin yöneticileri, yaptıkları açıklamada, “Kullandığımız gaza peş peşe iki zam firmaları zora soktu. Büyük santraller bile zarar yazıyor. Düşük kapasite çalışan orta ölçekliler kapanma noktasında. Hırpalananlar radikal kararlar alabilir. Tablo karamsar” demişlerdi. İşte bu tablo yatırımcıları projelerinden de vazgeçiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN