Döviz kurlarında son durum! Dolar, Euro, Sterlin bugün ne kadar? 1 Dolar kaç lira? 10 Eylül

Döviz kurlarında son durum! Dolar, Euro, Sterlin bugün ne kadar? 1 Dolar kaç lira? 10 Eylül

Döviz kurlarından son durumu sayfamızdan görebilirsiniz. Piyasalarda haftanın ilk günü Dolar, Euro ve Sterlin fiyatları merak ediliyor. Dolar düştü mü? 1 Dolar kaç TL? Euro bugün ne kadar? gibi sıkça sorulan soruların yanıtlarını ve güncel döviz kurlarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte 10 Eylül döviz kurlarından son gelişmeler.

Döviz kurlarındaki son durumu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Haftanın ilk işlem gününde piyasalarda sakin bir hava seyrediyor. Dolar, Euro ve Sterlin fiyatları geçtiğimiz hafta kapanış fiyatlarına yakın seyirde yeni haftaya başladı. Peki Dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? Sterlin ne kadar? İşte Döviz kurlarından en güncel rakamlar ve tüm detaylar.

İstanbul serbest piyasada dolar 6,4520 liradan, avro 7,4570 liradan haftaya başladı. Kapalıçarşı'da 6,4500 liradan alınan dolar 6,4520 liradan satılıyor. 7,4550 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 7,4570 lira olarak belirlendi. Cuma günü kapanışta doların satış fiyatı 6,4500 lira, avronun satış fiyatı ise 7,4690 lira olmuştu.

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM - 10 EYLÜL

Dolar/TL yeni haftaya 6.43 seviyesinde başladı. Euro fiyatları ise 7.44 TL'de hareket ediyor.
Geçen haftayı 6.40 TL seviyesinden tamamlayan dolar kuru, yeni haftaya yatay bir seyirde başladı. Sabah erken saatlerde en düşük 6.3894 TL'yi gören dolar kuru, saat 08.50 itibarıyla 6.4363 TL'de hareket ediyor.

7.3794 TL'ye kadar gerileyen euro kuru ise aynı dakikalarda 7.4483 TL'de bulunuyor. Piyasalar gözünü, bugün saat 10.00'da açıklanacak olan 2018 yılı ikinci çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerine ve Merkez Bankası'nın 13 Eylül'deki faiz toplantısına çevirdi.

DOLAR KURUNDAN ETKİLENEN SANAYİ ESNAFINDAN FIRSATÇILARA TEPKİ

Ekonomi üzerinden yapılan manipülasyonun ardından yükselen dolar kuru Malatya’daki sanayi esnaflarını etkilerken esnaflar fırsatçılık yapanlara tepki gösterdi. Sanayi esnaflarından Mehmet Kaplan doların yükselmesiyle tüm malzemelere tamamıyla yüzde yüz civarında zam geldiğini belirterek, fırsatçılık yapanlara tepki gösterdi. Devletin çok zor bir süreçten geçtiğini aktaran Kaplan, bu süreçte esnaflar olarak sonuna kadar devletin yanında durduklarını belirtti. Doların 70 lira olsa bile devletin yanında olduklarını söyleyen Kaplan, bu savaşı Türkiye’nin kazanacağını aktardı. Esnaflardan Aziz Berk ise, “Bu doları fırsata çeviren çok insan var. Mesela ben bugün bir yedek parça alırken etiket vardı üzerinde elli liraydı. Satıcı o arada ‘bir bilgisayara bakayım bu eski etiket’ dedi elli liralık etiketi çıkardı, ‘bu eski etiket bunu bu fiyata satarsam zarar ederim’ dedi ve üzerine yetmiş liralık etiketi vurdu. Bunlar yanlış şeyler” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN