Dünyanın parasını yine zenginler yiyor

Dünyanın parasını yine zenginler yiyor

Credit Suisse’in yaptığı araştırma dünya servetinin rakamlarını ortaya çıkardı. Toplam 280 trilyon euro. En zengin ülke İsviçre iken Afrika ülkeleri son sıralarda yer alıyor. Türkiye ise serveti azalanlar arasında.

KARAR / FRANKFURT

Dünyadaki servet dağılımı konusunda araştırma yapan İsviçre merkezli Credit Suisse Bankası, toplam servetin 280 trilyon euro olduğunu belirtti. Servetin eşit dağılımı söz konusu olduğunda kişi başı 48 bin euro düşüyor. Ancak bu şekilde ilerlemeyen düzende zenginler daha zengin, fakirler ise daha da fakirleşiyor. İstatistikler gelir dağılımının eşitsizliğini açıkça gösteriyor. İsviçre’de kişi başına düşen servet 460 bin euro iken Malawi’de sadece 97 euro. Rapordaki rakamlar 2017’nin ortasına kadar olan süreyi kapsıyor. Geçen yılın aynı dönemine göre dünya serveti yüzde 6 oranında artış bulunuyor. Credit Suisse’in raporuna göre dünyadaki gelir eşitsizliği artarak devam edecek. Dünya nüfusunun yüzde 70’nin kayda değer bir serveti bulunmuyor. Yeryüzünün yüzde 0.7’si milyonerlerden oluşuyor ve dünya servetinin yarısını ellerinde bulunduruyorlar. Dünya nüfusunun milyoner azınlığı sayısının 2022 yılına kadar yüzde 22 oranında büyümesi bekleniyor. Serveti artan ülkelerin başında Polonya ardından Baltık ülkeleri, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovenya, ve Hırvatistan geliyor. Servetlerinde azalma kaydedilen ülkeler ise Türkiye, Japonya, İngiltere, Katar, Tunus, Azerbaycan. Servet azalmasının en dramatik yaşandığı ülkeler ise Mısır ve Suriye. Bu ülkelerde servet yarı yarıya azalma gösterdi. En çok milyoneri 7 bin 71 ile bünyesinde barındıran ülke de İsviçre oluyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN