Ekonomi Bakanı Zeybekci: Faiz sıfıra inene kadar durmak yok

Ekonomi Bakanı Zeybekci: Faiz sıfıra inene kadar durmak yok

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu gün yüz liralık verginin 10 lirası faize gidiyor, buna bile Recep Tayyip Erdoğan razı değil, Binali Yıldırım razı değil onu da sıfıra indirene kadar durmak yok yola devam" dedi.

Bakan Zeybekci, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzincan’da 13 Şubat Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Erzincan 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi’ne katıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın tebrik mesajları okundu. Ekonomi Bakanı Zeybekci yaptığı konuşmada ilk olarak Türkiye üzerinde oynanan oyunlara değindi. Bakan Zeybekci, “Değerli kardeşlerim güzel bir söz var, burada da var mı bilmem ‘yari güzel olanın başı beladan çıkmaz’ derler. Bu cennet vatan öyle bir vatan ki dünyanın orta yerinde dünyanın bütün kültürlerinin, bütün yollarının, bütün kültürlerinin buluştuğu bir noktadadır. Bu noktada olan bir ülkenin tabii ki göz dikeni çok olur. Bu göz dikenler tarih boyunca oldu. Bin yıldan beri bu topraklardayız, bin yıldan beri bu toprakları vatan yapmak için mücadele veriyoruz. Milyonlarca şehit verdik. Kafkaslardan balkanlara, Avrupa’ya, ta ki Yemen çöllerine Trablus’a kadar milyonlarca şehidimiz var. Dünyada hiçbir başka millet, bizim kadar vatanı için canını vermemiştir” dedi.

“SIFIRA İNDİRENE KADAR DURMAK YOK YOLA DEVAM”

Bakan Zeybekci konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Yıl 2001, bu millet yeter söz de karar da milletindir demeden önce şöyle bir hatırlayalım. Bu millet, bu devlet namerde muhtaç olmuştur. Bu ülkeye IMF memuru geldiği zaman bu ülkenin başbakanı bakanları hizaya geçerdi. Bu gün geldiğimiz noktada hani o gün yüz liralık verginin 87 lirası faize gidiyordu peki sorarlar bizim oranın ağzı ile e bizim oğlan siz ne yaptınız diye. Bu gün yüz liralık verginin 10 lirası faize gidiyor, buna bile Recep Tayip Erdoğan razı değil, Binali Yıldırım razı değil onu da sıfıra indirene kadar durmak yok yola devam.”

“BU VATAN İÇİN BEDEL ÖDEDİK”

Türkiye’nin dünyanın 17. büyük ekonomisi Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi olduğu belirten Bakan Zeybekci, “IMF’nin raporlarına göre satın alma gücüne göre de dünyanın 13. Avrupa’nın 5. ekonomisi olmuş. Böyle canlı kanlı bir Türkiye. Düşünsenize şu an Türkiye’nin yüz liralık vergisinin 87 lirasının faiz olarak alıp gitmek ne kadar tatlı olurdu, onlar için söylüyorum. Ondan ağızlarının suyu akıyor. Bu vatan için bedel ödedik, bu bayrak için bedel ödedik, bağımsızlığımız için bedel ödedik, dinimiz için bedel ödedik, namusumuz için bedel ödedik, demokrasimiz ve milli irademiz için bedel ödedik. Artık bundan gayrı hani var ya birileri ikide bir gelip yönetime el koyduk bu bundan sonra yok. Çünkü son el koymayı bu ülkede millet yaptı. Demokrasiye de el koydu, devlete de el koydu, vatanda da el koydu, her şeye el koydu. Bu milletten Allah razı olsun. Bu milletin ferdi olmak bizim için bir şereftir” dedi.

“SALLADIK DEDİKLERİ BU MİLLETDİ, BU DEVLETTİ, BU ÜLKENİN GELECEĞİYDİ”

2013 yılındaki Gezi olaylarını hatırlatan Bakan Zeybekci, “Taksim platformu diye bir platform, o gün Cumhurbaşkanımız Kuzey Afrikada’ydı o günkü Başbakan Yardımcı ve vekili Bülent Arınç beye taksim platformu taleplerini iletti. Çıkışta gazeteciler sordu onlara neydi talepleriniz diye. Biz bekliyoruz ki ağaçlar kesilmesin taksimde şöyle olsun böyle olsun. Bir 3. havalimanı derhal durdurulsun, iki nükleer santrallerden vazgeçilsin, üç üçüncü köprü durdurulsun, dört tüp geçitler durdurulsun, beş Osmangazi durdurulsun. Be melunlar hani Taksim’di, hani ağaçlardı. Kısaca geçelim gelelim 7 Haziran. 7 Haziran’dan önce hani birileri vardı bir partinin önünde iki parti bir araya gelmişti. İsimlerini saklamayayım HDP ile CHP’liler. HDP’nin önünde birbirilerini ziyaret ediyorlar. Orada birbirileri ile şaklaşıyorlar, ‘nasıl da salladık ama’. Allah aşkına şöyle bir sorun, salladık dedikleri neydi? Bu milletti, bu devletti, bu ülkenin geleceğiydi. Tek başına güçlü iktidar olmasın, onların dedikleri gibi yine o birilerinin Türkiye’nin kanını emmek, sorgusuz sualsiz faiz olarak alıp gitsin, IMF memurları gelip Türkiye’yi yönetsin. Onun için diyorum 15 Temmuz bir işgal girişimiydi. Çünkü yapacakları hiçbir şey kalmamıştı. Ama bu millet bu devlet, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım oyunlarını bunların başlarına çaldı. PKK hain bölücü terör örgütü 3 gün öncesinden bütün teröristlerine gönderdiği bir mesaj var. Diyor ki ateş etmeyin yakında güzel şeyler olacak. 15 Temmuz’dan bir gün önce güvenlik güçleri sınırlardan çekiliyor ve 15 Temmuz darbe girişimi başlıyor. Onların oyunu varsa Allah’ın da bir oyunu vardır. Bu milletin adamı var, bu milletin Recep Tayyip Erdoğan’ı var. Darbeyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar” dedi.

“İHRACAT REKORLAR KIRILIYOR”

“Geçen sene ki tuzak, onların bütün algı operasyonları, aklını, ruhunu, vicdanını kendini bile o Pensilvanya’daki şarlatana kendini satmış olanların bütün gayretlerine rağmen bu millet, bakın büyüme rakorları, ihracat rekorları kırıyor” diyen Zeybekci, “Bir yere not alın 12 Aralık Türkiye’nin 3. Çeyrek büyüme rakamları açıklanacak. Bu rakamlar açıklandığında Türkiye dünyada bir numara olacak. Onların o algı operasyonlarına rağmen Türkiye’nin ihracatı artıyor. Türkiye inşallah 2017 sonunda ihracatta rekor üstüne rekor kıracak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye bakır sürahi, tulum peyniri ve kilim hediye etti. Fotoğraf çekiminin ardından seçimlere gidildi. Seçimde delegelerin oylarını alan Ferhat Bulut, Tuna Güneş’ten görevi devraldı.

Erzincan 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi’ne Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ile Serkan Bayram, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Partililer ve vatandaşlar katıldı.

ERZİNCAN / İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN