Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? 2018 Emekliye kurban bayramı ikramiyesi tarihi

Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? 2018 Emekliye kurban bayramı ikramiyesi tarihi

Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? 2018 Emekliye kurban bayramı ikramiye ödemeleri tarihi belli oldu. Milyonlarca emekliye, dul ve yetimlere yapılacak bin liralık ödemenin ne zaman yapılacağını ve detayları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca emekli de bu sorunun yanıtını merak ediyor. Emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağını ve ödemeler ile ilgili bilgileri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Hükümet emeklilere bayram sürprizi yapmaya hazırlanıyor. Emekliler, Kurban Bayramı’ndan önce hem ikramiyesini alacak hem de maaşını. Biner lira ikramiyenin ise 9-10 Ağustos’ta ödenmesi bekleniyor.

Hükümet, 30 Nisan’da emeklilere, dul ve yetimlerine her yıl iki dini bayram öncesi biner lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı. Posta gazetesinde yer alan habere göre, bunun ilk ödemesi de 15 Haziran’daki Ramazan Bayramı’ndan önce yapılmıştı.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ikinci ödemenin ne zaman yapılacağı da merak edilmeye başlandı. İlk ödeme bayramdan 1 hafta önce yapılmıştı.

9-10 AĞUSTOS'TA ÖDENEBİLİR

Buna göre 12.5 milyon emeklinin ikramiyesi iki farklı günde yani 7 ve 8 Haziran’da yatırılmıştı. Kurban Bayramı 21 Ağustos’ta yaşanacak. Bayram tatili de 17 Ağustos’ta mesai bitimiyle başlayacak ve 9 gün sürecek. Bir başka deyişle ikramiyelerin bu tarihten önce ödenmesi bekleniyor.

Bayrama hazırlıkta vatandaşa kolaylık olması için ödemenin 1 hafta önce yani 9-10 Ağustos’ta yapılması yüksek ihtimal.

3 GÜN SÜREBİLİR

Emekliye bayramdan önce sadece ikramiye değil maaş da ödenecek. Memur emeklisi maaşını 1-5 Ağustos’ta alıyor. Ancak SSK ve Bağkur emeklisi maaşını emeklilik kartındaki numarasına göre her ayın 17-28’i arasında çekiyor.

Dolayısıyla bu emeklilere de bayramdan önce maaş ödemesi yapılacak. Yine Ramazan’daki uygulamaya bakarsak SSK ve Bağkur emeklisinin tahsis numarasına göre 14-15 ve 16 Ağustos’ta maaşını alması muhtemel.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN