Fiat kapasiteyi 450 bin adete çıkartıyor

Fiat kapasiteyi 450 bin adete çıkartıyor

Tofaş çatısı altında yer alan Fiat, Bursa’nın önemli otomobil fuarlarından biri olan Bursa Otoshow 2016’ya katıldı. Geliştirdiği ürün gamı ile ziyaretçilerden tam not alan Fiat, gelecek yıl da üretim kapasitesini 400 binden 450 bin seviyesine çıkaracağını açıkladı.

Bursa 9. Bursa OtoShow 2016 fuarına katılan Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, 2016’nın 10 ayında 720 bin otomobil ve hafif ticari araç satıldığını, aslında iç pazarda iyi bir yıl geçirildiğini belirtti. Aytaç, geçen yılı 1 milyona yakın, 992 bin adetlik satışla kapatan sektörün, zorlu koşullara rağmen kasım ve aralık aylarındaki temposuyla 2016’yı da benzer rakamlarla kapatacağını ifade ederek, otomotiv pazarının rakamlarının pozitif olduğunu vurguladı.

EN ÇOK EGEA SATILDI

Aytaç, 2016 yılının ilk 10 ayında 76 bin adetlik satış yaptıklarını belirtti. Aytaç bu satışta, otomobil ve hafif ticari aracın dengeli dağıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Yaklaşık yüzde 50 otomobil sattık Fiat markasıyla ve Egea başı çekti, yarısını da hafif ticari araç olarak satışını gerçekleştirdik. Önemli bir başarı, Egea ilk 10 ay itibarıyla Türkiye’nin en çok satan modeli konumunda. İki dizel otomatik şanzımanlı yeni devreye girdi.

Gerçekten hem donanım seviyesi olarak hem motor performans, ürün gamı, motor şanzıman seçenekleri hem kullanırken hem satın alırken ki ekonomisiyle ulaşılabilir olmasıyla Türk otomotiv sanayinin en önemli projelerinden biri oldu. Bu başarısını iç pazar hem ihracat performansıyla da gösterdi.” Kasım ve aralık aylarında da yine bu temponun devamını beklediklerini ifade eden Aytaç, 2017’ye de olumlu baktıklarını dile getirdi. Tofaş olarak sadece üretime, ürün geliştirmeye, Ar-Ge’ye değil, aynı zamanda ticari alanda bayi teşkilatlarına da önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Aytaç, “Gelecek sene inşallah kapasitemizi 400 binden 450 bine çıkaracağız” ifadelerini kullandı.  Aytaç, iç ve dış pazarlarda yeni projelerle yakaladıkları başarılara değinerek, şunları kaydetti: “Egea, Türk otomotiv endüstrisinde ve ihracatında bu ivmeyi yakalamasını sağlayan, Türk otomotivinin bütün üretim ve ihracat rakamlarını katlayan bir nevi sektörü büyüten bir proje oldu.”

AVRUPA’DA TALEP ARTTI

Tofaş’ın, sene başından itibaren 3 vardiya  çalıştığını belirterek, “Özellikle Fiat Egea’ya
Avrupa’da talebin arttığını rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye’de otomotiv endüstrisinde 400 binden 450 bine önemli bir artış hakikaten, gelecek sene önemli bir kapasite artışı yaşayacağız. Şimdi bu talep olmasa, özellikle hem iç pazardan hem ihracattan bu talep gelmese zaten bu şekilde kapasite artışına gidilmez. O yüzden bütün ‘İhracat projeleri başarıyla yürüyor’ diyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN