En güçlü hibrit görücüye çıktı

En güçlü hibrit görücüye çıktı

Mercedes-Benz yeni modellerini bir bir Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sergiledi. AMG Project ONE ile dikkat çeken marka yeni CLS’yi de tanıttı. Toyota FT-AC konseptiyle dikkat çekerken, Nissan 2018 Haziran’da yollara çıkacağı Kicks modelinin müjdesini verdi.

ALİ YILDIRIM / EKONOMİ SERVİSİ

Alman üretici Mercedes-Benz yeni modellerini Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Mercedes-AMG Project ONE ile dikkat çeken marka, Formula 1 hibrit teknolojisini yarış pistlerinden yollara aktarıyor. 1000 beygir gücündeki hibrit motorla 350 kilometre hız yapan model, bir adet içten yanmalı turbo benzinli motor ve toplam dört adet elektro motora sahip. İlk olarak 2004 yılında pazara sunduğu CLS ile coupe ve sedan zerafetini bir araya getiren marka, modelin üçüncü neslini de sahneye çıkarttı. Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi, Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Başkanı Britta Seeger, “CLS ilk kez beş koltuklu olarak sunuluyor. Yeni dört ve altı silindirli motor nesilleri de dâhil olmak üzere tamamen yeni motorlarla yollara çıkıyor” dedi. Öte yandan şu sıralar Mercedes-Benz X-Class modelini Türkiye pazarına sunan lüks üretici, X 220 d (163 BG/120kW) ve X 250 d (190 BG/140 kW) olmak üzere iki farklı motor alternatifi ile pick-up severlerin karşısına çıktı. Yeni modelin 2018 yılı ortasında ise ürün gamına birde V6 dizel (258 BG/190 kW) motor eklenecek. Aracın başlangıç fiyatı ise 135 bin lira olacak.

Toyota ise fuara yeni konsepti FT-AC ile çıktı. Yeni konsept FT-AC Toyota’nın gelecekte üreteceği yeni tasarım dili ve maceracı modelleri simgelemesi açısından önemli ipuçları da veriyor. Aynaların üzerindeki kızıl ötesi kameralar ise, macera sürüşleri kaydeden araç, entegre Wi-Fi hotspot özelliğiyle mobil cihazlara görüntü gönderilebiliyor ve canlı yayın da yapabiliyor.

NISSAN’IN YENİ SUV ATAĞI

Nissan, kompakt crossover segmentine bir model daha sundu. Kicks ismiyle örtüsü kalkan aracın şimdilik net bir bilgi olmasada Juke modelinin yerini alacağı söyleniyor. 2018 Haziran’da yollara çıkması beklenen araç, 1,6 litre hacimli dört silindirli benzinli motorla satışa çıkacak. Yeni motor 125 beygir güç ve 155 Nm tork üretecek. Yakıt verimliliğini destekleyen Xtronic otomatik şanzımanla kombine edilen araç, 100 km’de 7,1 litre yakıt tüketecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN