Enflasyon riski sürüyor

Enflasyon riski sürüyor

Türkiye’de enflasyon beklentisi ve fiyatlama davranışında henüz bir iyileşme olmadığını belirten Merkez Bankası, bu durumun 2018’in ilk aylarında iyileşmeyi sınırlayabileceğini belirtti.

Merkez Bankası, Geç Likidite Penceresinde 50 baz puanlık faiz artışına gittiği 14 Aralık tarihli PPK toplantısına ilişkin özeti yayımladı. Enflasyonun bulunduğu yüksek seviyeler ve çekirdek enflasyon göstergelerine ilişkin gelişmelerin fiyatlama davranışlarına dair risk oluşturmaya devam ettiğini belirten TCMB, “Söz konusu riskler ve enflasyon beklentilerinin yüksek seyri enflasyon görünümünde 2017 yılının Aralık ayında ve 2018 yılının ilk aylarında gözlenmesi beklenen iyileşmeyi sınırlayabilecektir. Enflasyon beklentilerinde ve fiyatlama davranışlarında henüz bir iyileşme gözlenmemesi, enflasyon görünümünü olumsuz etkilemektedir” değerlendirmesini yaptı. Toplantı özetinde şu değerlendirmeler önce çıktı: “Enflasyonun bulunduğu yüksek seviyeler ve yakın dönemde yaşanan maliyet gelişmeleri beklentiler ve fiyatlama davranışlarına dair riskleri artırdı. Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyetin gücünü koruduğuna işaret etmekte. Ancak diğer sektörlerde ivme kaybı gözleniyor. Yakın dönemde TL’de gözlenen değer kaybının yurt içi talebi sınırlayıcı etkilerinin ihracat kanalıyla kısmen dengelenebileceği değerlendirilmekte. Aralık ayında baz etkileriyle birlikte tüketici enflasyonunun belirgin oranda gerilemesi, ancak yüksek seviyesini koruması beklenmekte. Fiyatlama davranışlarına dair risk oluşturmaya ise devam ediyor.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN