Euro 5 TL'yi aştı, dolar ve sterlinde yeni rekor

Euro 5 TL'yi aştı, dolar ve sterlinde yeni rekor

Euro tarihinde ilk defa 5 TL'yi aşarken; dolar kuru 4.0757 TL'yi, sterlin/TL ise 5.7432 TL'yi aşarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

Euro/TL, 5 TL psikolojik sınırını aşarak en yüksek 5.0022 TL'yi görerek tüm zamanların rekorunu kırarken, şu dakikalarda 4.9990 TL'de bulunuyor. Sterlin/TL ise tarihi zirvesini 5.7432 TL'ye taşırken, aynı dakikalarda 5.7396TL seviyesinde.

Borsa İstanbul Endeksi (BİST-100) ise haftanın ilk gününe 0.60 artışla 115 bin 426 puandan başladı.

Dünya piyasaları ABD ile Çin arasındaki gerilime odaklanırken Türkiye piyasaları haftaya bugün açıklanması beklenen 128 milyar lira tutarındaki teşvik paketinin heyecanıyla başlıyor. Başta enerji, petro-kimya, madencilik, tarım, haberleşme, sağlık olmak üzere 12 sektörde dev bir teşvik paketi açıklanacak

DOLAR TÜM ZAMANLARINİ REKORUNU KIRDI

Dolar, euro ve sterlin TL karşısında tüm zamanların rekorunu kırdı. Yeni haftaya 4.04 seviyesinden başlayan dolar/TL, 4.0757 ile tarihi rekorunu kırdı. Dolar kuru saat 13.09 itibarıyla 4.0722 TL'de hareket etti.

Dışarıda küresel ticaret savaşı endişeleri, içeride ise makroekonomik, jeopolitik ve siyasi gelişmelerin baskıladığı TL küresel riskten kaçış eğilimlerinde benzer para birimlerinden daha çok satış baskısı altında kalabiliyor. Türkiye piyasalarına ilişkin makro endişeler yüksek büyümenin de tetiklediği yüksek enflasyon ve yüksek cari açığın bir araya gelmesinden kaynaklanıyor.

Sterlin/TL ise tarihi zirvesini 5.7432 TL'ye taşırken, aynı dakikalarda 5.7396TL seviyesinde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN