Euro gün içinde ikinci kez rekor kırdı

Euro gün içinde ikinci kez rekor kırdı

Güne 3.65 seviyesinde başlayan Euro kuru, gün içerisinde 4.6941 seviyesine yükselerek rekor kırmıştı. Euro kuru, akşam saatlerinde uluslararası piyasalarda tekrar yükselişe geçerek 4,70 seviyesini geçerek gün içinde ikinci kez rekor kırdı.

Güne 3.95 seviyesinden başlayan euro/TL, ilerleyen saatlerde yönünü yukarı çevirerek 4.6941 ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Sabah saatlerinde 3.93 seviyesinde hareket eden dolar kuru ise 3.95 seviyesinin üzerini gördü.

Euro kuru uluslararası piyasalarda saat 19.39 itibarıyla 4,7055 seviyesinde hareket ederken, dolar kuru 3,9410 seviyesinde bulunuyor.

Merkez Bankası'nın gerektiğinde her türlü adımı atabileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle dün dolar/TL, 3,9009 seviyesine kadar gerilemiş ve günü önceki kapanışa göre yüzde 0,2 düşüşle 3,9207'den tamamlamıştı.

Analistler, haftanın son işlem gününde, yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Almanya'da Ifo endeksleri ve ABD'de imalat sanayi PMI verilerinin takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,90'ın önemli destek konumunda bulunduğunu ifade eden analistler, tarihi zirve olan 3,9830'un direnç olarak izleneceğini kaydetti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN