Euro ve Dolar fiyatı bugün ne kadar? Dolar kaç TL oldu? 10 Mayıs döviz kurları

Euro ve Dolar fiyatı bugün ne kadar? Dolar kaç TL oldu? 10 Mayıs döviz kurları

Euro ve Dolar fiyatındaki son gelişmeleri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Piyasalarda haftanın son işlem gününe yaklaşırken, Merkez Bankası'nın döviz adımı ve ekonomi zirvesine karşın döviz kurlarında hareketlilik yaşandı. Peki Dolar bugün ne kadar oldu, kaç TL? Euro fiyatı ne kadar? Piyasalardan son gelişmeleri ve 10 Mayıs döviz kurlarını haberimizden görebilirsiniz.

Euro ve Dolar fiyatındaki son dumu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Son haftalarda hızlı yükselişini sürdüren dolar dün Merkez Bankası'nın döviz alımı ve ekonomi zirvesine karşın yeniden yükselişe geçti ve 4.30 lira seviyelerinden işlem görmeye başladı. Euro fiyatı ise 5.10 lira seviyelerinin üzerinde seyrediyor. İşte 10 Mayıs piyasalardan son haberler ve döviz kurlarından bilgiler.

EURO VE DOLAR FİYATI BUGÜN (10 MAYIS) NE KADAR OLDU?

Merkez Bankası'nın döviz adımı ve ekonomi zirvesine karşın, dolar yeni güne 4.30 liranın üzerinde, euro da 5.10 liranın üzerinde başladı.

Dövizdeki hızlı tırmanış sürerken, Merkez Bankası dün sabah, TL depoları karşılığı döviz depoları ihale tutarını, 250 milyon dolar artışla 1.5 milyar dolara yükseltti. Banka ayrıca, ikinci çeyrekte gerçekleştirilecek TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinde bir aylık vadede ihale tutarını 250 milyon dolara yükseltti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Beştepe'de yapılan ekonomi değerlendirme toplantısına ilişkin açıklamada, "Faiz ve döviz kuru baskısını azaltmak, bununla birlikte enflasyonla daha etkin mücadele etmek için gereken tedbirler alınacaktır" denildi.

Merkez'in adımı ve ekonomi zirvesinin etkisiyle dün erken saatlerde 4.3744 lira ile yeni tarihi zirveyi gören dolar 10 kuruş kadar geriledikten sonra akşam saatlerinde yeniden yükselişe geçti ve yeni günün ilk işlemlerinde 4.3052 liraya kadtar çıktı. Dün gün içinde 5.1794 lira ile, 5.1941 liralık tarihi zirvesine yaklaşan euro da, 5.05 liraya kadar çekildikten sonra yeni günde 5.1130 liraya yükseldi.

Borsa İstanbul Endeksi de, 11 ay sonra önceki gün 100 bin puanın altında kapandıktan sonra, düne yüzde 0.64 düşüşle 98 bin 727 puandan başladı ve gün içinde iki yönlü harektler sonucunda günü yüzde 1.43 artışla 100 bin 781 puandan kapattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN