Evi görmeden kapora vermeyin

Evi görmeden kapora vermeyin

Bazı emlak ofislerinin internet üzerinden düşük fiyatlı ev ilanı vererek müşterileri aldattığı öne sürüldü. Alıcı emlakçıya gittiğinde başka konuta ikna edildiğine işaret eden tüketici dernekleri, “Tüketiciler her ilana kanmamalı, evi görmeden kapora vermemeli” uyarısında bulundu.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, son dönemde tüketicilerin kendilerine sık sık asılsız konut ilanı konusunda başvurduğunu belirterek, bazı emlakçıların müşteri çekmek için gerçeği yansıtmayan ilan verdiğini söyledi. Bazı emlak ofislerinin e-ticaret platformlarında, sosyal medyada veya kendi isimlerine kurdukları internet sitelerinde gerçeği yansıtmayan, düşük fiyatlı ev ilanı vererek müşterileri aldattığını dile getiren Koçal, düşük fiyatlı ilanı gören tüketicinin büyük hayallerle emlak ofisine gittiğini, ancak tüketiciye o evin satıldığı veya kiralandığının söylendiğini anlattı. Koçal, “Bu ilanlarla tüketicinin ilgisini çekmek ve emlak ofisine çekerek komisyoncunun elinde bulunan başka ürünleri pazarlamak amaçlanmaktadır. Binbir bahane ile tüketiciler başka konutları almaya ikna ediliyor” dedi. Bunu yapan emlak komisyoncularının tüketicileri aldattığını vurgulayan Koçal, “Ucuz ve cazip bir ürün ilanı ile tüketiciyi ofislerine çekerek portföylerinde bulunan daha yüksek tutarlı başka ürünleri pazarlamak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine göre cezai işlem gerektirmektedir” diye konuştu. Koçal, tüketicilerin bu tür ilanlarda, komisyoncuyu arayarak gayrimenkul ile ilgili detaylı bilgi alması gerektiğini belirterek, bu tür uygulamalarla karşılaşan tüketicinin emlakçıyı esnaf odasına şikayet etmesi gerektiğini vurguladı. Koçal, tüketicinin yanıltıldığı ilanın yayınlandığı internet sitesinin de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na veya Alo 175’e şikayet edilmesi çağrısında bulundu. Tüketiciler Derneği Başkanı Levent Küçük, internet kullanımının artmasıyla asılsız, gerçek mal ve hizmeti yansıtmayan reklam ve tanıtımlarla tüketicileri aldatan çok sayıda kişi ve firmanın ortaya çıktığını söyledi. Tüketicilerin özellikle tanımadıkları kişilere hizmet bedeli gibi bir ücret göndermemesi çağrısında bulunan Küçük, “Özellikle düşük fiyatlı ilanlarda, konutu görmeden kapora gönderilmemeli” uyarısı yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN