Fakıbaba'dan ucuz et açıklaması: En lüks lokantalarda bile 5 liralık düşüş oldu

Fakıbaba'dan ucuz et açıklaması: En lüks lokantalarda bile 5 liralık düşüş oldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 2018'de 1 milyon 350 bin ton et ithal edileceğini söyledi. Fakıbaba ucuz et satışıyla ilgili de "Et fiyatlarını regüle ettiğimiz kesin. Et fiyatlarında en lüks lokantalarda bile 5 lira civarında bir düşüş oldu" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 2018'de 1 milyon 350 bin ton et ithal edileceğini söyledi. 

Fakıbaba, "Anlaşmalar bittikten sonra 2018'de belki de iç piyasadan satın alacağız. Fiyatlar çok farklı olmadığı takdirde dışarıdan alma taraftarı değilim, yerliden de alırım. Bu yaz yayla yasağını da sonlandıracağız. Destekler konusunda çalışmalarımız son safhaya geldi, yarın başbakanımıza sunacağız. Destekler özellikle mazot ve yemde olacak.

Et fiyatlarını regüle ettiğimiz kesin. Et fiyatlarında en lüks lokantalarda bile 5 lira civarında bir düşüş oldu. Zaman vermek istemiyorum ama Türkiye kesinlikle et ithal etmeyecektir, inanarak söylüyorum ihraç eden ülkelerden birisi haline geleceğiz" dedi. 

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN