Farklı görünmek isteyenlere

Farklı görünmek isteyenlere

En ilginç tasarımlı modellerden biri olan Kia Soul, yeni motor ve şanzımanla ekonomik sürüş keyfini performansla birleştiriyor.

Otomotiv sektörünün en farklı tasarımlarından biri olan Kia Soul, radikal bir görünüme imza attı. Kısa bir süre önce makyaj operasyonundan geçen model, yeni motoru ve çift kavramalı otomatik şanzımanıyla konuğumuz oldu. Tasarım konusunda sert bir bakışa sahip olan araç, iri burun ve geniş motor kaputuyla dikkat çekiyor. 18 inçlik çift renkli alaşım jantlara sahip olan misafirimiz sportif bir görünümü de elden bırakmıyor. Tek donanımla sunulan araçta sunulan panoramik sunroof hem görsel hem fonksiyonel olarak aracı tamamlıyor.

Dış tasarımdaki keskin çizgiler iç mekânda yerini yuvarlak hatlara bırakıyor. Direksiyon üzerinde yer alan tuş grubundan klima ekranına, ses sisteminin genel hatlarından otomatik vitesin tasarımına kadar pek çok detayda yuvarlak hatlara yer verilmiş. Tavana bakan yan hoparlörler türünün en farklılarından biriyken, alt bölümlerinde de havalandırma kanallarının bulunduğu tasarım beğenimizi kazandı.

Araçta 1,6 litrelik yeni nesil dizel motor görev yapıyor. 136 beygir güç ve 300 nm tork üreten ünite, 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman DCT ile kombine edilmiş. 0’dan 100 kilometre hıza 11,1 saniyede ulaşan araç, saatte 182 km hız yapıyor. Performans olarak beklentileri karşılayan araç, orta sertlikteki süspansiyon sistemiyle yeterli yol tutuş özellikleri de sergiliyor. Fabrika verilerine göre ortalama tüketimi 5,2 litre olan araç, bizim kullanımımızda yol bilgisayarına yansıyan 6.8 litrelik tüketimi yansıttı. 54 litrelik deposuyla araç 1000 km’nin üzerinde menzile sahip. Yüksek oturma pozisyonuyla araç hem baş hem diz mesafesi olarak yeterli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN