Fed politika faizini 25 baz puan artırdı: Karar sonrası dolar ve Euro ne oldu? | Son dakika haberi

Fed politika faizini 25 baz puan artırdı: Karar sonrası dolar ve Euro ne oldu? | Son dakika haberi

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 0,75-1,00 aralığına yükseltti. Bu kararla Fed 3 ayda 2. kez faiz artırımına gitmiş oldu. Fed faiz kararı öncesi 3.71 seviyesinin altını test eden dolar/TL, kararın ardından 3.69 seviyesini gördü

ABD Merkez Bankası (Fed), faizi beklendiği gibi 25 baz puan artırdı. Böylece Fed'in fonlama faizi yüzde 0.75- 1 aralığına yükseldi. ABD'den gelen veriler ve Fed üyelerinin açıklamaları mart ayındaki FOMC toplantısında faiz artırımına neredeyse kesin gözüyle bakılmasına neden olmuştu. 

Fed, 2017 boyunca 3 kez faiz artırımı yapma kararı aldığını açıkladı.

PİYASALARIN İLK TEPKİSİ

Fed faiz kararı öncesi 3.71 seviyesinin altını test eden dolar/TL, kararın ardından 3.69 seviyesini gördü

Euro/TL ise 3.9480 seviyesinden 3.9430 seviyesine geriledi.

Fed'in faiz kararı büyük ölçüde fiyatlanmıştı. Özellikle TL'nin seyrinde doların küresel çaptaki hareketi ve yarınki TCMB kararı etkili olacak.

Yoğun bir gündem geçiren piyasaların gözü yarın da Japonya Merkez Bankası, TCMB ve İngiltere Merkez Bankalarının faiz kararlarında olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN