Fitch ve S&P'nin kararları sonrası haftaya böyle başladı! Dolar ne kadar oldu?

Fitch ve S&P'nin kararları sonrası haftaya böyle başladı! Dolar ne kadar oldu?

Fitch'in kritik kararıyla Türkiye'nin yatırım yapılabilir düzeyde olan tek notunu kaybetmesi ve S&P'nin sürpriz kararı sonrası dolar fiyatları yeni haftaya 3.87 seviyesinden başladı. Gözler Merkez Bankası'nın likidite adımları ardından da enflasyon raporunda olacak.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının kararları piyasalarda anlamlı bir değişiklik yaratmazken, doların küresel bazda sınırlı da olsa değer kazanması ile kur güne düşüşle başladı.

Merkez Bankası adımlarının yeterli bulunmaması, not indirimi endişeleri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faiz konusundaki açıklamalarının baskısıyla geçen hafta 3.91 seviyesini aşan dolar/TL haftayı 3.87 civarında tamamlamıştı. Kur bu sabah güne 09.19'da 3.8730/3.8750 seviyesinden başladı.
Sepet bazında TL ise bugün güne aynı saatlerde 4.0127/4.0151, euro/TL ise 4.1524/4.1552 seviyesinde başladı.

Bankacılar bugün TCMB'nin likidite adımlarının yakından takip edileceğini, ardından da enflasyon raporunda verilecek mesajların izleneceğini söylediler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN