Fitch'in kararı öncesi dövizde sert hareketler! Dolar ne kadar? | Son dakika

Fitch'in kararı öncesi dövizde sert hareketler! Dolar ne kadar? | Son dakika

Fitch'in not kararı beklenirken dolar/TL 3.90'ı aştı. Euro 4.17 TL'nin üzerinde işlem görüyor.

Merkez Bankası’nın uyguladığı politikaya ilişkin belirsizlik algısı ve attığı likidite adımlarının piyasada yeterli görülmemesinin yanı sıra Fitch’ten not indirimi beklentisiyle yukarı hareketini sürdüren dolar/TL bu sabah 3.88 seviyesinin üzerini gördü.

Türkiye’nin kredi notu değerlendirmesini 27 Ocak’ta yayınlayabileceğini açıklayan ve Türkiye’ye yatırım yapılabilir notu veren tek kurum olan Fitch’in not indirimine gitmesinden endişe ediliyor.

TCMB dün BIST fonlamasının kısılması ve swap ihalesinde miktar ve faizin yükseltilmesine rağmen dolar/TL’de yükseliş devam etmişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın faiz artırımının kur ve enflasyonu olumsuz etkilediğini belirttiği ve Merkez Bankası’nın faiz koridorunu kaldırması gerektiğini söylediği belirtildi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3,8610 lira, euronun satış fiyatı ise 4,1330 lira olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN