Gıdaya ithalat ve teşvik çözümü

Gıdaya ithalat ve teşvik çözümü

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in başkanlığında toplanan Gıda Komitesi, yaş meyve ve sebze arz zincirindeki temel lojistik sorunların çözümü için farklı teşvik modelleri ve ithalat konusunu ele aldı.

ONUR HASANÇEBİOĞLU

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Gıda (TCMB) ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında toplandı. TCMB’den yapılan duyuruda, alınan kararlara ilişkin şu bilgiler verildi: “Yaş meyve ve sebze arz zinciri üzerindeki temel lojistik konular olan hasat, sınıflandırma, paketleme, saklama, nakliye ve soğuk zincir süreçlerinde verimliliğin artırılmasına yönelik çalışmalar değerlendirilmiş, farklı teşvik modelleri ele alınmış ve öncelikli alanlar belirlenerek uygulama aşamasına geçilmesi kararlaştırılmıştır.

Tarım sektörüne yönelik finansal ürünlerin çeşitlendirilmesine ve teminat başta olmak üzere finansman koşullarının iyileştirilmesine ilişkin tedbir önerileri değerlendirilmiştir. Rekabet Kurumu tarafından gıda sektörüne ilişkin yürütülmekte olan rekabet incelemelerinde gelinen aşama ve atılması planlanan ilave adımlar hakkında komiteye bilgi sunulmuştur.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN