Google cezalara doymuyor

Google cezalara doymuyor

Google’ın başı Avrupa’da dertten kurtulmuyor. Bildiğiniz geçtiğimiz ay yıllardır devam eden bir dava sonuçlanmış ve Avrupa Komisyonu Google’a 2.7 milyar dolarlık tarihi bir ceza kesmişti. Arama sonuçlarında kendi ürünlerine öncelik verdiği için tekelcilik karşıtı yasaları çiğnediğine karar verilen şirket, daha bu cezanın şokunu atlamadan bir ceza daha kapıda.

Reuters’in haberine göre Avrupa Birliği önümüzdeki günlerde Google’a en az bu büyüklükte bir ceza daha kesmeye hazırlanıyor. Bu yeni cezanın sebebi şirketin telefon üreticilerini Android uygulamalarını kullanmak için zorlaması. Şirketin rakiplerinin ve çeşitli telefon parçası üreticilerinin Amerikalı teknoloji devini akıllı telefon pazarındaki üstünlüğünü suistimal etmekle suçladığı söyleniyor.

İddialara göre şirket diğer üreticilerine eğer Google arama motoru ve Chrome uygulamalarına öncelik vermezse Play Store’a kısıtlı erişim hakkı veriyor. Her ne kadar Android açık kodlu bir işletim sistemi olsa da Amerikalı teknoloji devinin diğer telefon üreticilerinin işletim sisteminin kendi istedikleri halini kullanmasını imkansız hale getirdiği iddialar arasında.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN