Gram altın fiyatı bugün ne kadar? 26 Nisan altın fiyatları

Gram altın fiyatı bugün ne kadar? 26 Nisan altın fiyatları

Gram altın fiyatı bugün ne kadar oldu? Altın fiyatlarında son durum nedir? Özellikle gram altın fiyatı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Piyasalardaki son gelişmeleri ve gram altın fiyatlarını haberimizden görebilirsiniz.

Gram altın fiyatı bugün ne kadar oldu? Altın fiyatlarındaki son gelişmeleri sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. Altın piyasasında son durum nedir? Gram altın fiyatı kaç lira? İşte 26 Nisan altın fiyatları ve detaylar.

ALTIN FİYATLARI- 26 NİSAN

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 173,30 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı’da 173,10 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın (Gr.) 173,30 liradan, bin 141 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira bin 160 liradan, 158 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) 162 liradan, bin 115 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet bin 135 liradan, 557 liradan alınan Yarım Ziynet 567 liradan ve 279 liradan alınan Çeyrek Ziynet 284 liradan satılıyor.

Uzmanlara göre altının ons fiyatlarındaki düşüşü, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerinin yaklaşık son 4,5 yılın en yüksek seviyesinden olduğunu ifade ettiler. Uzmanlar uluslararası piyasalarda dolar kurunun değer kazanması, jeopolitik ve siyasi risklerin azalmasının altına olan talepte düşüş yaşanmasına neden olduğunu belirtirken dolar varlıklarının güçlenmesiyle altının ons fiyatlarınında yükselişe geçeçeğini bildirdi.

ALtının ons fiyatlarında bugün yurt dışında Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve ECB Başkanı Mario Draghi’nin açıklamalarının takip edileceğini ifade eden uzmanlar, Draghi’nin açıklamalarının avro/dolar paritesi ve altının ons fiyatının yönü üzerinde çok etkili olacağını vurguladılar.

Altının gram fiyatının, dolar kurunda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle geniş bant aralığında işlemler gerçekleştirdiğini belirten uzmanlar, altın fiyatlarında yaşanacak olan yükselişin kalıcı olmayacağını tahmin ediyorlar.

ÇEYREK ALTIN NEDİR?

Türkiye’de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.

ALTIN NERELERDEN ÇIKARILIR?

Okyanus dipleri, akarsuların kumlu yatakları ve volkanik kuvarslar içerisinde altın madenleri yeryüzüne çıkar. Buralarda yeryüzüne çıkan altınların külçe halinde oldukları bilinmektedir. Sel yatağı kumlarının içerisinde ortaya çıkan altının kumdan ayırt edilmesi son derece kolaydır. Yassı ve yuvarlak bir kap altını ayırt etmekte kullanılan bir araç ve gereçtir. Okyanus diplerinde ve nehir yataklarında altın bulmak için ise tarak makinelerinden yararlanılır. Küçük parçacıklar halinde bulunan altınlar kuvars kayalıklarında ortaya çıkarlar.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAM?

Türkiye'de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN